Je bekijkt nu Haaruitval na Covid-19 besmetting

Haaruitval na Covid-19 besmetting

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Personal

UPDATE: scroll naar beneden om de update over mijn haaruitval te lezen.

In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen over mijn besmetting met Covid-19. Als je dit hebt gemist en het wilt lezen, klik dan hier.

Ik waarschuw alvast voor spelfouten in dit artikel :-). Door concentratieproblemen ben ik niet zo scherp meer.

Ongeveer 11 weken na mijn besmetting en gedurende mijn herstel, heb ik extreem haaruitval. Ik weet dat iedereen dagelijks haren verliest en dat is gemiddeld 100 haren op een dag. Normaal na het borstelen bleven er wel wat haren achter op mijn borstel, echter was het nu zoveel dat ik ervan schrok. Mijn kussen zit helemaal onder. Tijdens het wassen verlies ik enorm veel haar. Na 1 keer door mijn haar borstelen verlies ik hele plukken. Het is zo erg dat ik mijn haar niet eens meer durf te borstelen. Ook als ik met mijn handen door mijn haar ga, valt mijn haar in plukken uit. Op dit moment heb ik de helft van mijn haar verloren en voel ik me echt somber en voel ik me er erg onzeker door. Ik durf ook geen foto van mezelf te nemen en dit met jullie te delen. 

Hieronder zie je foto’s toen de haaruitval net was begonnen. 

corona ervaringen
corona ervaringen

Covid-19 de boosdoener?

Het is nu vier weken geleden dat het extreme haarverlies begon. Helaas is het op dit moment nog niet gestopt. Ik heb al dun haar dus als nog zo langer doorgaat, hou ik geen haar meer over. Zo extreem heb ik het nog nooit gehad en ik begon me zorgen te maken. Naast alle klachten die ik nog heb, kan ik dit er niet bij hebben. Ik begon te zoeken op Google of dit een bekend verschijnsel is bij (ex) Covid patiënten. Ik kwam op een forum terecht waar anderen hun ervaring deelden en al gauw bleek dat ik niet de enige ben. Na wat research te hebben gedaan wist ik het eigenlijk vrijwel zeker dat mijn haarverlies veroorzaakt werd na besmet te zijn geraakt. 

Corona haaruitval
Na 1 keer kammen, verlies ik een bosje haar.Dit is van de ochtend en avond.
Corona haaruitval
Dit is het haarverlies van twee dagen

Vitaminetekort?

Ik heb een gezonde leefstijl en eet dagelijks groenten en fruit. Daarnaast vul ik dit aan met  multivitaminen en huid, haar  en nagels supplementen. Toch wou ik er zeker van zijn dat ik geen vitaminetekort heb. Dus ben ik langs geweest bij mijn huisarts voor een bloedonderzoek. Het haar wat ik verloor verzamelde ik in een boterhamzak. Ik liet het mijn huisarts zien en ook zij schrok ervan. 

De resultaten van het bloedonderzoek heb ik inmiddels binnen en dat zag er goed uit. Ik heb geen vitaminetekort. Dat was voor mij een bevestiging dat het extreme haarverlies veroorzaakt wordt door Covid.

Corona haaruitval
Corona haaruitval

Waarom treedt er haarverlies op door Covid-19?

Helaas is dit verschijnsel nog niet bekend bij de RIVM (of misschien wel) en staat dit niet onder het kopje ‘symptomen’ op hun website. Erg jammer dat er zo weinig aandacht voor is, want wereldwijd hebben mensen hier last van. Daarom deel ik mijn verhaal omdat ik vind dat hier meer aandacht voor moet komen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom men haaruitval krijgt, maar wat ik lees op internet zou het waarschijnlijk te maken hebben met het volgende;

  1. Een tekort aan zuurstof in het bloed.
  2. Koorts
  3. Stress en angst tijdens de besmetting.
  4. Ontstekingsreactie (Worden we aangevallen door een virus of bacterie, dan reageert ons lichaam hiertegen met een zogeheten ontstekingsreactie. Deze reactie kan soms heel hevig zijn, maar is noodzakelijk om het virus te bestrijden. Ontstekingsstoffen kunnen haarverlies geven.
Corona haaruitval
3 weken haarverlies in een zakje

Is het tijdelijk en groeit het haar terug?

Wat ik lees op internet zou het tijdelijk zijn en groeit het haar terug. Maar ik denk dat het per persoon verschilt. Ik zie wel heel veel babyhaartjes groeien. Maar ik ben bang dat ik dit ook ga verliezen. Om dit tegen te gaan ben ik onlangs gestart met een olie voor haargroei. Het heet Wild Growth Hair Oil. Ik heb heel veel positieve recensies gelezen en het wordt ook wel een wonderolie genoemd. Ik gebruik het nog maar net dus ik kan nog niet vertellen of ik resultaten zie. Ook heb ik Jamaican Castor Oil gekocht wat ook goed schijnt te zijn voor je haar en haargroei.

Full lace wig

Tot ik moeder werd had ik altijd vol en dik haar. Na twee zwangerschappen is mijn haar wel wat dunner geworden. Voor meer volume, droeg ik vaak clip-in extensions. Nu kan ik dit niet meer dragen omdat ik de extensions niet meer kan bedekken met mijn eigen haar. 

Ik ga niet braaf zitten wachten tot het haar terug groeit en wil zelfverzekerd de deur uit lopen Ik ben het ook zat om het te camoufleren met Toppik. Natuurlijk wil ik er ook goed uit zien voor mijn werk als content creator.

Ik besloot een full lace wig aan te schaffen bij BC Cosmetics in Den Haag. Ik ben daar heel goed geholpen en en mocht eerst verschillende lengtes uitproberen. Ik besloot voor 24 inch te gaan. De wig is daarna helemaal naar wens geleverd en ik liep vrolijk de winkel uit. Hij zit perfect en het is van 100% human hair. Een lace wig sluit heel goed aan op de haarlijn en het lijkt erop alsof het haar zo uit de hoofdhuid lijkt te groeien.

Tegenwoordig is het dragen van een lace wig geen taboe en juist een hele grote trend, vooral in Amerika. Het wordt gedragen door de grootste celebrities. Kijk maar naar de Kardashians-Jenner zussen, zij dragen elke dag een andere wig om snel van look te veranderen. 

Ik ben heel blij met mijn nieuwe wig en intussen zorg ik goed voor mijn eigen haar van binnenuit en gebruik ik de olie in de hoop dat de haaruitval stopt.

Ik zal over een maand een update geven in dit artikel. 


Corona haaruitval

Update: Zoals beloofd zou ik na een maand een update geven. Ik ben op 21 augustus gestart met de Wild Growth Oil. Ik was er sceptisch over maar wou het toch proberen. Ik gebruikte het in de eerste maand elke dag, in de avond. Goed inmasseren is belangrijk. Je haar wordt hier wel heel vettig van, maar ik wou het niet elke dag wassen. Ik was mijn haar 2 keer in de week. Tip; leg een handdoek op je kussen, tegen de vlekken. Na een week zag ik al verschil, de haaruitval was minder. Nu ben ik een maand verder en kan ik jullie vertellen dat de haaruitval gestopt is! Ook is er nieuwe haargroei. Ik heb heel veel babyhaartjes en die vallen (tot nu toe) niet uit. Ik ga voorlopig door met de olie behandeling en gebruik het nu om de dag. Wat ik daarnaast doe is heel gezond eten en drinken. Ik neem ook nog steeds supplementen in. Ik durf niet te zeggen of de olie behandeling bij iedereen werkt, maar het is het proberen waard. Hieronder een foto van de nieuwe haargroei. 

Corona haaruitval
Corona haaruitval

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Reena

Dit bericht heeft 3 reacties

Reacties zijn gesloten.