Je bekijkt nu Mesotherapie tegen haaruitval

Mesotherapie tegen haaruitval

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty

UPDATE: 11 juni 2022

Scroll naar beneden voor de update.

In augustus 2021 schreef ik een artikel over extreme haaruitval die ik kreeg na corona te hebben gehad. Als je het artikel nog niet gelezen hebt en je bent benieuwd, klik dan hier

Ik ben nu acht maanden, sinds de haaruitval begon, verder en krijg regelmatig de vraag hoe het nu gaat. De Wild Growth Oil heeft wel geholpen tegen de haaruitval en ik heb ook nieuwe haargroei gekregen. Daarnaast slik ik sinds augustus naast vitamine B12 en de maandelijkse vitamine D ampullen, ook zink in. Sinds een paar weken ben ik ook gestart met hair gummies.

Hieronder een foto die ik op 18 januari 2022 had genomen. Ik lijk wel een stekelvarken:-).

Wild Growth Oil result

Ook al is de haaruitval gestopt en groeien er nieuwe haartjes, toch ben ik niet helemaal blij met het resultaat. Het haar groeit niet zo snel als ik had gehoopt. Ik zie nog steeds dat ik minder haar heb, dan vóór ik corona kreeg.

Daarom heb ik besloten om mesotherapie behandelingen te nemen.

Mesotherapie haaruitval
23 april 2022

Wat is mesotherapie?

Dit is een behandeling die gebruik maakt van oppervlakkige injecties. Met behulp van een mesogun wordt een vloeistof geïnjecteerd. De mesogun heeft micronaalden. De ingrediënten die worden geïnjecteerd bestaan uit aminozuren, antioxidanten en vitamines.

Mesotherapie reduceert haaruitval en stimuleert haargroei. Dat laatste is voor mij de reden dat ik de behandeling ben gestart. 

Mesotherapie haaruitval
Mesotherapie haaruitval

Skin Filler Clinic

Op 23 april had ik mijn eerste behandeling bij de Skin Filler Clinic in Rotterdam. Ik was nerveus, want wie wilt er nou behandeld worden met naalden.

De eigenaresse stelde mij op mijn gemak. We hebben eerst een intake formulier ingevuld. Daarna heeft ze before foto’s gemaakt en verteld hoe de behandeling in zijn werking gaat en wat ik kon verwachten tijdens en na de behandeling.

Mesotherpie haaruitval
Mesotherpie haaruitval

Hoe lang duurt een behandeling?

Eerst heeft ze gekeken waar er geïnjecteerd moet worden. We waren allebei van mening dat het om de zijkanten en de voorkant gaat. Daar is mijn haar heel dun. Het duurde ongeveer 10 minuten.

Doet de behandeling pijn?

Daar was ik dus bang voor. Maar de behandeling doet geen pijn. Wel is het op sommige plekjes gevoeliger. Ik denk dat het ook per persoon verschilt. Ik kan wel wat hebben. Het heeft op een paar plekjes gebloed. Maar dat stelde eigenlijk niks voor.

Mesotherapie haar

Wanneer zie je resultaat?

Dat is per persoon verschillend. De één ziet na een maand al nieuwe haargroei, de ander heeft twee behandelingen nodig om de eerste resultaten te zien. 

De tweede behandeling volgt 4  weken na de eerste. Ik kan pas na een maand een update geven. De updates zal ik in de artikel blijven delen.

Update 11 juni 2022

Tussen de eerste eerste en tweede behandeling zaten er zeven weken tussen. Eigenlijk zou ik na vier weken weer de tweede behandeling ondergaan, maar de afspraak ging niet door. Het is ook geen probleem dat het iets langer heeft geduurd.

Ik zag niet direct na de behandeling verschil. Dit heeft namelijk weken nodig voor het resultaat zichtbaar is. Na vier weken viel mij op dat de korte babyhaartjes die ik al had, een stuk langer zijn geworden. Ze zijn ook steviger en iets dikker van structuur. Wat ik ook zie zijn heel veel mini haartjes die nu ongeveer 1 a 2 cm lang zijn. Dat is nieuwe haargroei. Waar ik ook versteld van ben, is dat ik aan de zijkant, voornamelijk de rechterzijde stoppels zie en dat de haardichtheid is verbeterd. Daar ben ik ontzettend enthousiast over. Ik kan nu dan ook bevestigen dat de behandeling goed aanslaat. Ik ben er nog niet en daarom ga ik voorlopig nog door. De tweede behandeling heb ik nu ook achter de rug en de bedoeling is, is dat ik na vier weken de derde behandeling krijg. Daarna kom ik weer terug bij jullie met een update.

resultaat mesotherapie haar
De korte haartjes die ik had zijn gegroeid en steken uit
resultaat mesotherapie haar
Nieuwe haargroei langs de haarlijn
resultaat mesotherapie haar

Waar zit de Skin Filler Clinic gevestigd?

Brabantsestraat 16 unit 1.20, 3074 RS in Rotterdam.

Ze doen er ook andere behandelingen als, skinboosters, fillers, laserontharen, carboxytherapie en injectables. Neem gerust een kijkje op haar website.

https://skinfillerclinic.salonized.com/

Till next time.

Liefs, Reena

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.