Je bekijkt nu Veganuary 2023

Veganuary 2023

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Misschien heb je een voornemen om vaker vegetarisch of zelf vegan te gaan eten. In mijn naaste omgeving zie ik steeds vaker dat men zich ervoor open stelt en bewust eten belangrijker gaan vinden. Vorig jaar deelde ik een artikel hoe en waarom ik de overstap had gemaakt van vegetariër naar veganist. Als je dat wilt teruglezen, klik dan hier.

Ik ben bijna een jaar veganist maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik een paar keer vegetarisch heb gegeten. Dit omdat het lastig was op vakantie of tijdens een etentje bij iemand thuis. Maar vanaf nu wil ik gewoon strikt een vegan dieet volgen. 

Het afgelopen jaar heb ik zoveel nieuwe producten geprobeerd en ben ik gaan experimenteren met verschillende recepten. Ik ben dan iedere keer enthousiast hoe lekker je kan eten op plantaardige basis. In dit artikel deel ik een aantal producten om jou te inspireren.

Een blokje kaas

Kaas vervangen was echt een uitdaging voor mij. Ik was dol op kaas. Vegan kaasplakken voor op de boterham zijn er van verschillende merken en eigen merken verkrijgbaar. Maar wat ik zo miste was een lekker blokje kaas tijdens een borrelavond. Dit kon ik niet zo snel vinden in de supermarkten. Ik ging op zoek en vond bij de Jumbo blokken kaas van het merk Max&Biem. Het is op basis van water, kokosolie, rijst, tapioca, gist, zout en komijn. Deze blokken zijn 110 gram en zijn er in de smaken komijn, knoflook kruiden en truffel. Ik ging voor komijn. Oke, ik proef dat dit geen echte kaas is. Maar het had wel wat weg van kaas. Ik ben er wel enthousiast over. Het kost €3,99.

Max&Bien vegan kaasblok
Max&Bien vegan kaasblok

Dolce Gusto Vegan Capsules

Ik heb een Dolce Gusto koffieapparaat. Ik kocht voorheen de Lungo capsules en met de melkopschuimer van Philips maakte ik een cappuccino (havermelk). Maar Dolce Gusto heeft al een tijdje ook vegan capsules. Jammer dat niet elke supermarkt dit heeft. Dus bestel ik het bij bol.com. Dan heb ik meteen een voorraadje in huis. Er zijn drie varianten;

De Coconut Macchiato vond ik te waterig. Oat heb ik nog niet geprobeerd, maar Almond ben ik wel fan van. Die is lekker romig en heeft een zachte smaak.

Tip: ook lekker met koffiesiroop van Monin.

La Vie Bacon

De bacon van La Vie is geheel varkensvleesvrij en is volgens mijn dochter, die zo nu en dan wel echte bacon eet, heel goed nagemaakt. Niet alleen de structuur, maar ook de smaak is net zo lekker als echte bacon. Ik kan het niet vergelijken omdat ik nooit bacon heb gegeten. Voor mij was dit dan ook een nieuwe smaak, moest even wennen. Bijzonder dat het zo goed nagemaakt is, zei m’n dochter. Ik: ja goed he, en dat zonder dat er varkens voor geslacht zijn. 

De missie van La vie:  Mensen helpen evolueren van dierlijk vlees naar plantaardig vlees. 

Een pak van 120 gram kost €3,49 en ik kocht het bij Albert Heijn (het ligt in het koelvak bij de vegan vleeswaren). 

La Vie vegan bacon
La Vie vegan bacon
La Vie vegan bacon

Ik hoop dat je wat vegan inspo heb kunnen opdoen. Wil je meer inspo hoe je je eigen vegan zuivel kan maken, lees dan het boek Vegan Zuivel van Emelie Holm.

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat affiliate.

Geef een reactie