Je bekijkt nu Getest: Crispy Lemon Shrimpz van Vegan Zeastar

Getest: Crispy Lemon Shrimpz van Vegan Zeastar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Om een vleesvervanger te scoren hoef je niet veel moeite te doen, want er is genoeg keuze en de afgelopen jaren is het assortiment alleen maar groter geworden. De komst van visvervangers liep nog achter, maar sinds een paar jaar zijn er ook visvervangers. Er is vraag naar en we zien dat er steeds meer nieuwe visvervangers op de markt komen.

In dit artikel test ik de Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz en Kalamariz.

Fact: ik heb als kind wel garnalen gegeten, maar het is zo lang geleden dat ik niet meer weet hoe het smaakt en wat de textuur is. Ik heb dus de mening gevraagd van o.a. mijn dochter en zusjes, omdat zij het wel kunnen vergelijken met echte garnaal.

Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz

Ik was al bekend met de zalm van Vegan Zeastar en daar heb ik eerder over geschreven. Wil je het teruglezen, klik dan hier.

Ik kijk altijd rond in supermarkten of er nog nieuwe vegan producten zijn die ik een keer wil proberen. Laatst was ik bij Jumbo en viel mijn oog op de Crispy Lemon Shrimp die in de diepvries ligt. Als ik naar een all-you-can-eat sushi restaurant ga, zie ik bij anderen altijd de tempura garnalen op hun bordje liggen. Ik heb dat nooit gegeten dus ik was wel erg benieuwd naar deze vegan variant. Het zit dan niet in een tempura beslag, but let’s try.

Een zakje van 250 gram kost €5,49 bij Jumbo en ik schat dat er ongeveer 10 stuks in een zakje zitten. Ik heb een foto gemaakt van de ingrediënten.

review Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz

Je hoeft de shrimpz niet te ontdooien. Op de verpakking staat dat je het moet bakken in de friteuse voor 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Ik heb al zeker 15 jaar geen friteuse meer in huis en ik mis dat ding voor geen goud. Ik heb wel sinds een jaartje een airfryer in huis. Geen gedoe meer met olie en frituurvet.

Hieronder de airfryer die ik heb.


Ik heb de shrimpz ongeveer 8 minuten gebakken op 190 graden en ze kwamen er goudbruin uit. Hij is 100% crispy en de lemon flavor proef ik. Volgens mijn dochter en zusjes heeft het wel de textuur van garnaal, maar proef je dat het geen garnaal is. Ze vonden het wel een lekkere visvervanger. Ik vond het zelf ook wel lekker, zeker met hot chilisaus erbij. De shrimpz zijn dan ook voor herhaling vatbaar.

Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz
Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz

Vegan Zeastar Kalamariz 

Inktvis heb ik dus nooit gegeten. Het klinkt smerig en het ziet er ook smerig uit. Ja, sorry. Dat is gewoon wat ik ervan vind. Toch was ik wel benieuwd naar de Kalamariz van Vegan Zeastar. Omdat het toch vegan is, durf ik dit wel aan…hahahaha.

Hieronder een foto met de ingrediënten.

review Vegan Zeastar Kalamariz

Een pak van 250 gram kost bij Jumbo €5,49. 

Ook op deze verpakking staat dat je het moet frituren. Maar ik deed het in de airfryer voor ongeveer 5 á 6 minuten op 190 graden. Hij kwam er erg crispy uit en ik weet niet of dat de bedoeling was. Ik denk dat 4 á 5 minuten wel voldoende moet zijn. Het heeft dezelfde textuur van binnen als de shrimpz. Maar ik vond het verder weinig smaak hebben. Ik heb dit niet getest samen met mijn dochter en zusjes en weet dus niet of het te vergelijken is met inktvisringen. Misschien had ik wel iets van kruiden eroverheen moeten strooien. Ik wil het wel nog een keer proberen, dan wel met citroenpartjes en knoflooksaus. Wellicht dat ik het dan wel smaakvoller vind.

Vegan Zeastar Crispy Lemon Shrimpz
Vegan Zeastar Kalamariz
Vegan Zeastar

Ben jij al bekend met de visvervangers van Vegan Zeastar?

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat affiliate.

 

Geef een reactie