Je bekijkt nu WEEK VAN SNOEP GOED

WEEK VAN SNOEP GOED

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food

De chocoladeletters, chocolademuntjes, kerstkransjes en andere lekkere rotzooi is gelukkig verleden tijd. Thuiswerken en nu ook thuisonderwijs maakt het allemaal makkelijker om te snoepen, omdat al het lekkers binnen handbereik ligt. Tijdens een Teams vergadering zure matten, wegwerken…heerlijk.

Sinds het nieuwe jaar is begonnen heb ik amper snoepgoed of chocola in huis gehaald. Ik besloot het roer om te gooien hier in huis. Extra aandacht voor onze voeding is belangrijk. 

Als we nu trek hebben in iets lekkers, pakken we een banaan of mandarijn. Die extra vitaminen kunnen we heel goed gebruiken.

Deze week is het de Week van Snoep Goed. Tijdens de week wordt Nederland uitgedaagd 7 dagen lang ongezonde snoep- en snackproducten te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Teveel snoepen kan bijdragen aan gezondheidsklachten. Maar dat is niks nieuws. Want wist jij dat er in Nederland wekelijks 1.846.199 kilo aan snoep wordt gegeten, dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 

Er zijn talloze alternatieven. Ik noem maar wat; snoeptomaatjes, wortels, komkommer en waar ik mijn kinderen blij mee maak, is een spinazie smoothie. Ze zijn er dol op en dat meen ik serieus. Het recept voor 3 personen: 6 vers geperste sinaasappels, 1 passievrucht, 125 gram bevroren mango en 200 gram gewassen, verse spinazie. De kinderen proeven niks van de spinazie omdat al het andere overheerst. Lekker voor tijdens de lunch. 

Wist je dat ruim 84% van de Nederlanders minder dan de eet dagelijks hoeveelheid fruit eet en 94% eet dagelijks te weinig groente, zo blijkt uit cijfers van het NAGF.

Jaarlijks eet een Nederlander een hoeveelheid suiker die neerkomt op circa 10.000 suikerklontjes. Ruim driekwart van de toegevoegde suikers eten we thuis (volgens het Diabetes Fonds).

Samen met mijn kinderen ga ik meedoen aan de nationale Week van Snoep Goed. Dit is gestart op maandag 18 januari en loopt tot zondag 24 januari. 

Hieronder een aantal alternatieven die mijn kinderen en ik eten;

  • Verse fruitsalade, met aardbeien, blauwe bessen, banaan, en framboos.
  • Een volkoren cracker met Philadelphia, vegan zalm en tuinkers.
  • Popcorn met een beetje zout.
  • Ongezouten noten, gedroogde cranberries of rozijnen.

Ik daag jou uit om samen met je gezin een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten. You can do this!

Till next time.

Liefs, Reena