Je bekijkt nu EATING VEGETARIAN AT FIVE GUYS

EATING VEGETARIAN AT FIVE GUYS

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Food
 • Bericht reacties:2 reacties

Five Guys zit nog niet zo lang in Nederland. Ik ben vaak in de de US geweest maar ik ben daar nooit wezen eten bij Five Guys. Ik ben sowieso geen fan van fastfood en kom zelden bij andere fastfood ketens. Maar toch was ik wel erg nieuwsgierig of ze daar ook iets hebben voor vegetariërs.

Five Guys is een Amerikaanse fastfood keten en opende zijn eerste vestiging in 1986. Het is opgericht door vijf broers.

Spui 10 in Den Haag

Na Utrecht, Eindhoven en Rotterdam, heeft Den Haag sinds eind mei ook een vestiging van Five Guys aan het Spui.

Donderdag 7 juni ben ik rond 12.00 uur gaan lunchen bij Five Guys. Het was lekker rustig en ik was direct aan de beurt. Ik vroeg wat ze voor vegetariërs hadden op het menu. Het waren toch meer gerechten dan ik dacht.

Ik kon kiezen uit een Veggie Sandwich, Cheese Veggie Sandwich en Grilled Cheese. Daarnaast kon ik uit twee soorten fries kiezen, de Five Guys Style of Cajun Style.

Ik bestelde de Cheese Veggie Sandwich en mocht ook nog toppings kiezen. Ik koos voor sla, tomaat, gegrilde uien, champignons, groene pepers en een pittige saus. Ook bestelde ik een kleine Cajun Style Fries.

De frietjes en burgers worden met de hand gemaakt en de frietjes worden gebakken in pindaolie. Bij Five Guys kun je onbeperkt doppinda’s eten. Die mag je zelf opscheppen. Ketchup, mayo en andere sausen mag je ook onbeperkt bijvullen.

Five Guys heeft een open keuken, dus je kunt zien hoe jouw bestelling bereid wordt. Omdat het rustig was kreeg ik mijn bestelling snel mee. Ik kreeg mijn bestelling mee in een papieren zak. Ik keek nog om me heen of er ergens dienbladen lagen, maar helaas. Met mijn bestelling ging ik zitten aan een tafeltje. Die was gelukkig schoon. De sandwich zat verpakt in folie. Dat vond ik wel apart. Ik keek om me heen hoe anderen hun burger aten en of dat wel in een doosje zat. Maar nee hoor, elke burger of sandwich krijg je mee in folie.

Ik pak mijn sandwich uit en heel eerlijk, het zag er niet smakelijk uit. Zie de foto hieronder. Het broodje was te zacht en vochtig geworden, dat gebeurt dus als het direct in folie wordt verpakt. Ik wist gewoon niet hoe ik moest beginnen met eten. De inhoud viel van mijn broodje af en het was één en al chaos. Bovendien moest ik precies boven dat stukje folie eten, anders zou ik knoeien op tafel. Maar het smaakte wel goed!

De Cajun Style Fries kreeg ik in een kartonnen beker mee. Die zat ook aardig vol. Maar tot mijn grote verbazing zaten er nog heel veel frietjes (bijna net zoveel als in de kartonnen beker) in het papieren zakje. Het zag er zo rommelig uit. De frietjes waren klein. Dus verwacht daar geen long fries! Misschien zijn ze klein omdat ze het zelf snijden in de keuken, I dunno. Als ik het goed gezien heb, worden de frietjes met schil gebakken. Daar hou ik wel van. De frietjes vond ik wel lekker gekruid.

Na mijn sandwich en frietjes heb ik nog een milkshake besteld. Ook hier mocht ik zelf de smaken selecteren. Ik koos voor koffie, chocolade, kersen, banaan en slagroom. De milkshake is er in één maat, een flinke beker. Ik kreeg het ook niet op. Zonde, want het kost wel €5,00. Maar ik moet zeggen, dat ik wel een lekkere combinatie had!

De doppinda’s zijn lekkere geroosterde pinda’s. Het heeft verder niks speciaals. Maar wel uniek dat ze het aanbieden en leuk als je zou willen natafelen ofzo (doen mensen dat überhaupt bij een fastfood restaurant?).

Wat vond ik nou echt van Five Guys? Voor mij is het niet voor herhaling vatbaar. Wat ik al eerder zei, ik ben geen fan van fastfood. Maar als je je eten niet meekrijgt op een dienblad is dat voor mij een minpunt. Een broodje in folie verpakt en maar uit je folie zitten eten ziet er niet uit! De frietjes die los in het papieren zakje zaten vind ik ook een minpunt. Ik vind de presentatie van het eten er gewoon niet mooi uit zien en dat is voor mij reden genoeg om daar niet meer te eten. Nu kunnen mensen wel zeggen, ja maar wat verwacht je dan van een fastfood restaurant? Nou precies wat ik gewend ben bij een McDonald’s, Burger King en KFC. Je eten netjes verpakt en op een dienblad geserveerd.

Als ik kijk naar de kosten voor het totale menu vind ik dat ook wel iets waarvan ik denk jeetje, ik had voor dat geld ergens anders veel lekkerder kunnen eten.

De Cheese Veggie Sandwich kost €5,50, little fries kost €3,50 en de milkshake kost €5,00. Bij elkaar was ik €14,00 kwijt.

Heb jij al gegeten bij Five Guys en wat vond jij ervan?

Till next time.

Liefs, Reena

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sadhna

  Ik deel je mening compleet! Toen ik er was, was het er mega druk en duurde het lang voordat ik mn eten had. Het was er chaotisch en door de zwakke service en hectische beleving hoef ik er geen tweede keer naartoe. Mijn broodje was ook vochtig geworden en plakkerig doordat het meteen in folie werd gewikkeld. Zonde…

  1. admin

   Hahaha, maar het eten op zich was wel goed.

Geef een reactie