Je bekijkt nu NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Van 5 t/m 11 maart’18 is het de nationale week zonder vlees. Dit initiatief komt van Isabel Boerdam (oprichter van de Hippe Vegetariër).

Mijn vaste lezers en volgers weten dat ik een vegetariër ben. Dit jaar wordt ik 37 en ik ben sinds mijn 12de verjaardag een vegetariër. OMG, ik ben bijna 25 jaar een vegetariër!!!! Guess what, ik leef nog steeds! Je hebt het ook helemaal niet nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel gezonder eet en leef als vegetariër, veel gezonder dan de vleeseters. Naar mijn mening is vlees en vis niet eens gezond. Het wordt alleen maar volgespoten met hormonen. Vissen leven nou ook niet bepaald in de schoonste wateren.

Je gaat er echt niet dood van als je een dag geen vlees eet. Ik zeg dit misschien niet heel subtiel, maar ik vind het wel erg belangrijk dat mensen toch even erbij stil staan wat vlees eten doet met jezelf en het milieu. In de documentaire “Forks over Knives” wordt verteld wat vlees en zuivel met je lichaam doet. In de documentaire “Cowspiracy” wordt verteld dat de grootste milieuvervuiling komt door het eten van vlees. Zeker de moeite waard om deze docu’s te kijken.

Vegetarisch eten is echt niet saai. Tegenwoordig zijn er superveel verschillende soorten vleesvervangers. Het is echt niet alleen maar de sojabrokken, tofu en tempeh. Ik had van de week erwtensoep gemaakt, met vegetarische rookworst. Ook at ik van de week gebakken aardappels, met spinazie en vegetarische vissticks. Mijn kinderen hadden het niet eens door dat het vegetarisch was.

Wist je dat als je gedurende één week geen vlees eet, maar liefst 7 maanden douchewater bespaart. (Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater.)

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. 1 kilometer autorijden stoot 106 gram CO2 uit, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je de uitstoot van 114 kilometer autorijden.

Voor deze blogpost heb ik helaas niet de tijd gehad om een heerlijk vegetarisch recept te delen met je. Maar als fashionista heb ik wel een outfit die ik wil delen.

Ik draag een jas met een verborgen rits (hidden zipper). Het patroon vind ik heel mooi. Het heeft het plaid patroon met vogeltjes erop. Dat laatste maakt het zo vrolijk. Ik heb ook echt zin in het voorjaar. Het is nu nog te koud om deze jas te dragen, maar kan voor nu ook prima als blazer.

Jas is van Romwe en koop je hier.

Barret: Supertrash

Jeans: Levi’s

Boots: Steve Madden

Ceintuur: Saint Laurent

 

 

Doe jij ook mee met “een week zonder vlees”?

Till next time.

Liefs,

Reena

Dit artikel bevat gekregen producten van Romwe.

Geef een reactie