Je bekijkt nu Hard Rock Cafe x Veganuary Menu 

Hard Rock Cafe x Veganuary Menu 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food

Mijn eerste blog van het nieuwe jaar staat in het teken van veganuary!

Twee jaar geleden daagde ik mezelf uit om mee te doen aan veganuary. Ik wou de stap maken van vegetariër naar veganist. In het begin vond ik het niet makkelijk, want ik miste chocolade en kaas. Al gauw vond ik alternatieven en zie ik het vegan assortiment in de supermarkten groeien.

Veganuary

Veganuary is een jaarlijkse uitdaging bedacht door een Britse non-profitorganisatie. Het doel is om zoveel mogelijk mensen vegan te laten eten. Dit is beter voor het milieu en voor dierenwelzijn.

Gedurende de maand januari eet je alleen nog plantaardig. Je leert nieuwe producten kennen en gaat experimenteren met verschillende ingrediënten.

Hard Rock Cafe Veganuary

Over Moving Mountains

Moving Mountains is een Brits bedrijf dat innovatie leidt op het gebied van plantaardige vleesvervangers. Het merk is het eerste bedrijf dat realistisch plantaardig vlees naar het Verenigd Koninkrijk bracht en ze blijven zich constant innoveren en verbeteren.  Moving Mountains hoopt echte en langdurige veranderingen te brengen in de gezondheid van mens en milieu, maar tegelijkertijd het dierenwelzijn te beschermen. 

Hard Rock Cafe Veganuary
Hard Rock Cafe Veganuary

Hard Rock Café x Veganuary

Het Hard Rock Café heeft in samenwerking met Veganuary en Moving Mountains speciaal een veganistisch menu gelanceerd gedurende de maand januari. 

Ik was uitgenodigd om het menu uit te proberen.

Het menu

 Het nieuwe menu heeft veganistische gerechten met een twist, zoals de courgette en guacamole bruschetta, de Quinoa Mexicana salade, Quorn Tenders Salade, bloemkool wings en de bekroonde Moving Mountains producten zoals de gestapelde BBQ Plant-based burger en de Chili Sin Carne Taco’s. Het dessert is een Sticky Toffee pudding met veganistisch vanille-ijs.

Mocktails

Omdat het ook Dry January is, staan er ook drie mocktails op de kaart.

Ik nam de Chilli Lime Pineapple juice, met verse limoensap, suikerstroop, jalapenos en tonic. Lekker verfrissend en ging goed samen met de gerechten.

Hard Rock Cafe Veganuary

Voorgerecht

Ik ging voor de courgette met guacamole bruschetta en de cauliflower wings.

De bruschetta bestaat uit een knoflook toast met oregano, gegrilde courgette, creamy guacamole en balsimico glaze. 

De bloemkool buffalo-style wings zijn crispy en wordt geserveerd met een classic wing saus, vegan dressing en bleekselderij.

Hard Rock Cafe Veganuary
Hard Rock Cafe Veganuary

Hoofdgerecht

Ik sloeg de salades over en ging voor de Mushroom Primavera Pasta met een lichte creamy champagnon saus, knoflook, tijm en erwten.

Ik was heel benieuwd naar de Moving Mountains BBQ Stack Burger. Dit is een stapelburger met vegan mayo, gesmolten vegan kaas, bbq saus, augurk, tomaat, sla en crispy uien! Het wordt geserveerd met friet.

Hard Rock Cafe Veganuary
Hard Rock Cafe Veganuary

Nagerecht

Na het voor- en hoofdgerecht was er geen ruimte meer voor het dessert. Maar ik was benieuwd. Ik nam even een break en genoot ondertussen van de old skool rock hits, de gezellige sfeer en liep ook de Rock Shop binnen.

Daarna was het tijd voor de Sticky Toffee pudding met vegan vanille-ijs. Dit is vrij machtig maar oh zo lekker! 

Hard Rock Cafe Veganuary

De porties zijn precies goed. Niet teveel en niet te weinig. Alle gerechten zitten vol smaak. Ik heb lekker gegeten en ik ben ervan overtuigd dat niet-veganisten aangenaam verrast zullen zijn van dit speciale vegan menu.

Je kunt de gehele maand januari genieten van het vegan menu.

Hard Rock Café, Max Euweplein 57-61 in Amsterdam

Klik hier om te reserveren.

Till next time.

Liefs,

Reena

Uitgenodigd