Je bekijkt nu ZERO WASTE BADKAMER MUST-HAVES

ZERO WASTE BADKAMER MUST-HAVES

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty
  • Bericht reacties:0 Reacties

Maak jij je druk om klimaatveranderingen, natuur en milieu? Nou, ik wel. Ik ben al jaren heel bewust bezig om een bijdrage te leveren aan het milieu. Als je ermee bezig bent dan realiseer je pas echt wat voor impact bepaalde dingen hebben op het milieu.

Ik vind dat ik eigenlijk al goed bezig ben om een positieve impact te hebben op natuur en milieu. Maar het kan nog beter.

Zo is winkelketen Holland & Barrett de eerste geweest in de Benelux die gestopt is met de verkoop van wegwerpdoekjes. De maand september begint met Zero Waste Week en ik zal je vertellen welke vijf badkamer must-haves je kunt vervangen voor een zero waste beauty routine. Alle genoemde producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

  • 1 Wattenschijfjes Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel wattenschijfjes je dagelijks gebruikt? Als je dat berekent over een heel jaar dan schrik je. Je kunt wattenschijfjes vervangen door herbruikbare, biologische katoenen wattenschijfjes. Deze zijn verpakt per zes en kun je makkelijk op 30 graden wassen. Het is geschikt voor alle huidtypes.
  • 2 Wegwerpdoekjes De bekende wegwerpdoekjes zitten in een plastic verpakking. Slecht voor het milieu. Je kunt deze vervangen door een katoenen doek voor het gezicht. Dit doek is van 100% biologisch katoen en is speciaal voor het reinigen van je gezicht. Als je je make-up wilt verwijderen gebruik je een reiniger. Houd het doek onder warm water en knijp het uit. Leg het doek 5 seconden op je gezicht en maak vervolgens ronde bewegingen om de reiniger van je gezicht te halen. Resultaat is een frisse, gereinigde huid en minder afval. Het doek kun je ook wassen op 30 graden.
  • 3 Scrub handschoen Er zijn verschillende soorten scrubs op de markt. In potten en tubes. Een scrub is eigenlijk een heel eenvoudig product en heeft één doel; het verwijderen van dode huidcellen. De geur en ingrediënten zijn eigenlijk ook niet zo belangrijk. Je kunt een scrub handschoen gebruiken in combinatie met je favoriete douchegel. Deze scrub handschoen is gemaakt van 100% natuurlijke ramie vezels, die van nature bestand zijn tegen bacteriën en schimmels. Maak de handschoen nat met warm water en voeg douchegel toe. Masseer in met ronde bewegingen over je lichaam. Je huid is daarna lekker zacht en het is ook beter voor onze planeet.
  • 4 Bamboe tandenborstel Bamboe is één van de meest duurzame materialen ter wereld. Zie het als een cadeau van moeder natuur. Je kunt je plastic tandenborstel vervangen voor een exemplaar gemaakt van bamboe. De tandenborstels van de NextBrush zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dat is geweldig!
  • 5 Beauty Kitchen verpakkingen Dit is een huidverzorgingsmerk die ook een bijdrage levert aan minder afval. Jouw cremetjes, lotions en andere verzorgingsproducten komen vaak in een plastic verpakking, die je moet weggooien als het op is. Beauty Kitchen heeft zero waste producten op de markt gebracht. Zodra je product op is, kun je het in een Holland & Barrett winkel retourneren. Bovendien ontvang je dan als bedankje 200 Passiepunten op je klantenkaart.

Ik was zelf nog niet over naar zero waste beauty producten. Heel tof dat Holland & Barrett dit onder de aandacht brengt tijdens de Zero Waste Week. Ik ga de producten met heel veel plezier gebruiken en misschien overtuig ik jou ook om over te stappen naar deze producten.

Je huid blij, het milieu blij en jij blij, want het is ook goed voor je portemonnee!

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat gekregen producten.

Geef een reactie