Je bekijkt nu Potato Remedy for Swollen and Puffy Eyes

Potato Remedy for Swollen and Puffy Eyes

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dit keer geen food recept! Maar wel een tip om vermoeide en gezwollen ogen tegen te gaan met aardappels!

Jullie weten inmiddels dat ik dol ben op chocola, macarons, ijs en alleen vegetarisch eet. Ondanks dat ik deze lekkernijen vaak eet (ja echt waar!), ben ik wel heel bewust bezig met een healthy living. Niet alleen met eten en drinken, maar ook met haar-, lichaam- en gezichtsverzorging.

Ik wil zoveel mogelijk natuurlijke en plantaardige producten gebruiken voor mijn dagelijkse verzorging. Heel veel producten kan je zelf maken.

Een tijdje terug heb ik een blog geschreven hoe je een lipscrub kunt maken.

Je hoeft geen dure crème of serum te gebruiken voor donkere kringen, vermoeide of opgezwollen ogen. Een makkelijke en goedkope oplossing is een “aardappel”.

Aardappelen zijn ontstekingsremmend, ontgiftend, ontsmettend en hebben een kalmerende en vochtafdrijvende eigenschappen. Bovendien bevatten ze kalium, vitamine B, C en ook kalk en ijzer.

Neem een aardappel en was spoel het af. Snij de aardappel in schijfjes. Ik vind het fijn als de aardappel koud aanvoelt, dus voor ik het gebruik leg ik het ongeveer een uur in de koelkast.

Ga lekker liggen en leg op beide ogen een schijfje. Laat dit ongeveer 15 minuten inwerken en spoel af met warm water. Je zult zien dat je daarna een frissere blik heb. Als je dit dagelijks doet zullen donkere kringen en vermoeide ogen verminderen.

Het beste is om dit te doen wanneer je net wakker bent.

Niet iedereen zal resultaat zien, want donkere kringen en vermoeide ogen kunnen ook een andere oorzaak hebben die je niet zomaar even oplost met een aardappel. Onder andere erfelijkheid, zwangerschap, darmproblemen, te weinig slapen en te weinig vocht innemen kunnen een rol spelen.

Probeer het uit!

Till next time,

Reena

 

Geef een reactie