Je bekijkt nu Jamie’s Italian in The Hague

Jamie’s Italian in The Hague

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Den Haag heeft weer een hotspot erbij.  Dinsdag 22 augustus’17 was de opening van Jamie’s Italian in Den Haag. Er is een vestiging in Rotterdam, maar daar ben ik nooit geweest. Afgelopen maandag ben ik gaan lunchen bij Jamie’s Italian.

Ik heb vaak de kookprogramma’s gekeken van Jamie Oliver en hij maakt ook graag vegetarische gerechten klaar. Ik was dus erg benieuwd of er genoeg vegetarische gerechten op het menu staan.

Elke ochtend worden de pasta’s vers gemaakt in het restaurant, dit wordt bereid met een speciale machine. Zie de foto hieronder.

Ook de pizza’s worden vers bereid.

Op de 1ste etage is er een open keuken. Zo kun je watertandend meekijken hoe jou eten wordt klaargemaakt.

Er is ook een aparte ruimte (tot 12 personen) die je kunt reserveren voor bijvoorbeeld een lunch meeting. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Je kunt kiezen voor een starter “Antipasta”, bijgerechten zoals salades en friet (chips), pasta, secondi en pizza.

Menukaart

Voor vegetariërs is er genoeg keuze. Ik twijfelde of ik voor de pasta moest gaan of een secondi. Toch maar het laatste. Ik had de “Tender Roasted Aubergine” besteld en de “Rocket & Parmesan” salade.

De Tender Roasted Aubergine was heerlijk. Het was een beetje spicy en kruidig, daar hou ik wel van. Toch had het ook een frisse zoete smaak, dankzij de muntblaadjes en granaatappels. Ik had niet verwacht dat ik hier vol van zou raken. De topping bevat ragout van tomaten, linzen, rozijnen en pijnboompitten. Het wordt geserveerd met een lekkere frisse yoghurtsaus.

De Rocket & Parmesan salade was wel lekker voor erbij. Het was voor mij wel iets teveel sla. Maar het smaakte goed dankzij een heerlijke balsamico dressing en Parmezaanse kaas.

Ik keek erg uit naar de dessert kaart, want ik heb Jamie vaak desserts zien maken op TV. Mijn oog viel op “Molten Chocolate Praline Pudding”. Alleen van de tekst moest ik al watertanden. Helaas voor mij hadden ze dit niet op voorraad. Uiteindelijk heb ik geen dessert genomen.

De bediening was erg vriendelijk en gaf uitgebreid uitleg over de menukaart. Jamie Oliver zelf, is nog niet geweest om een kijkje te nemen in zijn nieuwe restaurant, maar ik begreep dat dit wel op de planning staat voor eind van het jaar.

Het is een mooie pand en heeft een gezellige sfeer. Ik kom hier weer zeker terug.

Jamie’s Italian is geopend op maandag t/m donderdag van 12.00 tot 22.00 uur, vrijdag & zaterdag van 12.00 – 22.30 uur en zondag van 12.00 -22.00 uur.

Het adres is:

Grote Marktstraat 37, 2511 BH Den Haag

Till next time.

Liefs, Reena

 

 

Geef een reactie