Je bekijkt nu Addicted to Macarons

Addicted to Macarons

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een jaar of vier geleden kwam mijn zusje Sadhna terug uit Parijs en had een doosje Macarons van Ladurée meegenomen. Ik zag altijd mooie foto’s van deze vreemde koekjes voorbij komen op social media maar ik, als chocolade lover, had geen interesse in de macaron. Sadhna zei, proef nou. Dus ik proefde en ja hoor…….I was totally in love with macarons.

Eens per maand verwen ik mezelf met een doosje. Maar wat zijn die vrolijke kleurrijke koekjes precies?

Oorspronkelijk komen ze uit Frankrijk. In 1862 richtte Louis-Ernest Ladurée een patisserie op in Parijs. Zijn kleinzoon introduceerde macarons in 1930. De eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache.

Een macaron is een luchtig koekje. Het bestaat uit twee meringue koekjes die verrijkt zijn met amandelen. En een vulling tussen de koekjes. Een macaron is niet als een schuimkransje. Een perfecte macaron is ‘chewie’ als een brownie en kruimelt niet. Er zijn tegenwoordig diverse smaken, vaak weet je aan de kleur welke smaak het is. Donkerbruin is chocolade smaak, groen is pistache smaak, geel is citroen smaak en zo zijn er nog veel meer smaken.

Vorig jaar was ik in New York en ik kon een bezoek aan Ladurée niet overslaan. Het is toch zo een fijne winkel om te zien. Naast macarons verkopen ze ook chocolade, beauty, body & bath producten en kaarsen.

Ladurée New York
SOHO
398 West Broadway
Foto genomen in Ladurée New York

Je hoeft niet helemaal naar Parijs of New York voor lekkere macarons. In Nederland kan je ze ook kopen bij een  patisserie. Tegenwoordig hebben de HEMA en Jumbo het ook en ik moet zeggen dat ze best lekker zijn. Maar macarons van Ladurée, die moet je toch echt een keer geproefd hebben.

Vandaag zag ik macarons bij de Aldi, in het koelvak. Ik dacht toch even proberen. Ik heb geproefd en ze zijn wel oke, maar niet wow. (zo kwam ik ook op het idee om een blog erover te schrijven..hihi)

Macarons van Aldi, te vinden in het koelvak

Bye, till next time.

Liefs, Reena

 

Geef een reactie