Je bekijkt nu Hoe ik geld verdien met bloggen

Hoe ik geld verdien met bloggen

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Personal
 • Bericht reacties:5 reacties

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je geld kan verdienen met bloggen en Instagram. Er zijn heel veel mensen die het niet snappen dat bloggen en content maken een job is. Voor velen zoals ik, is het een full time job. Ik steek er al mijn tijd en energie in en dat doe ik met heel veel passie en plezier. In dit artikel ga ik delen hoe ik geld verdien met bloggen en content maken.

Mijn Instagram account is begonnen als een hobby. Ik deelde mijn passie over fashion en beauty. Naar mate mijn account groeide, kreeg ik vaker bericht van bedrijven die met mij samen wilden werken en zo werd ik ZZP’er.

In januari 2017 startte ik mijn blog en vanaf dat moment ben ik een full time blogger / content creator. Ik begin eerst met Instagram. Dit platform is voor velen bekend. Ik noem mezelf Digital Content Creator. Anderen noemen het “Influencer”.

Als Digital Content Creator ben ik actief op Instagram waar ik mijn passie deel.

Dit is ooit begonnen met fashion en beauty. Maar in de loop der jaren ben ik all-round geworden en deel ik ook food, lifestyle, travel en mommy content. 

Om geld te verdienen met Instagram moet je eerst weten wat voor content je wil gaan maken en op welke doelgroep je wil richten. Tegenwoordig kijken bedrijven niet altijd naar het aantal volgers die je hebt. Voor hen is het belangrijker om te weten wat het bereik is van je account en post. Ook telt de engagement mee (likes en comments op je post). 

Als je account interessant genoeg is voor bedrijven stromen de opdrachten vanzelf binnen. 

*Bedrijven kunnen je  benaderen via DM of e-mail.

*Als je bij een PR bureau of Agency zit, zullen zij in opdracht van het bedrijf een match zoeken en Content Creators benaderen.

Er zijn veel bedrijven die vragen om content in ruil voor gratis producten. Leuk, zeker als je dit als hobby doet. In het begin heb ik alles aangenomen en heb ik niks verdiend behalve heel veel gratis producten en kleding. Maar op een gegeven moment wist ik ook wel wat ik waard ben. Laten we eerlijk zijn, met gratis shampoo’s, make-up en kleding kan ik mijn hypotheek niet betalen en voor mijn kinderen zorgen.

Social Media (Digital) Marketing is booming. Het kost bedrijven minder geld om bloggers/content creators in te zetten voor een campagne, dan wanneer ze een TV of radio commercial moeten inzetten. Adverteren in kranten en magazines, kost enorm veel geld. Vaak bereiken ze daarmee niet eens hun doelgroep.

 

De millennials kijken amper TV en luisteren amper naar de radio. Hoe bereik je deze doelgroep dan? Via Social Media!

Social Media Marketing is de nieuwe media. TV, kranten en magazines zijn oude media.

Terug naar Instagram. Wanneer een bedrijf mij benaderd voor een samenwerking kijk ik eerst of het bij mij past. Ik ben selectief en zeg geen ja tegen elke samenwerking. De tijd van gratis producten is allang voorbij en ik ben van mening dat als een bedrijf zijn product of dienst wil promoten door content creators in te zetten, dat er een budget moet zijn. Het kost mij ook tijd en energie om foto’s te schieten, te editen etc. Dus er hangt een prijskaartje aan.  Ook wordt er duidelijk besproken of het gaat om 1 Instagram post en/of Instagram Stories. 

Stel dat mij alleen gevraagd wordt om een paar Stories te delen, dan ligt het tarief wat lager, want de Stories verdwijnen binnen 24 uur, terwijl een post blijft staan op je feed.

Er zijn bedrijven die liever een artikel terug zien over hun product of dienst. Want dat vergroot weer hun zichtbaarheid en zoekresultaten op Google. De meeste vragen een artikel van minimaal 300 woorden en kwaliteit foto’s. Met hen spreek ik een vast bedrag af om een artikel te schrijven en te delen op mijn eigen blog. Soms heb ik een combi-deal binnen en dat is wanneer een bedrijf zowel een blog artikel als een Instagram post wil terugzien. Dan ligt mijn tarief ook hoger.

Ik verdien ook geld met Affiliate Marketing. Misschien heb je er wel eens over gehoord of ben je er al bekend mee. Kort samengevat; Een adverteerder verstrekt mij een unieke link. Dit promoot ik op mijn blog (dit kan een link of een banner zijn).Wanneer een bezoeker erop klikt krijg ik een commissie/percentage over de sale of lead. Ik zit aangesloten bij het partnerprogramma van bol.com en andere affiliate netwerken zoals Awin.comTradetracker en Daisycon.com.

Ook verdien ik geld met Google Adsense. Google Adsense biedt advertenties op mijn blog. Voor elke unieke klik verdien ik geld. 

Als je je nu afvraagt hoeveel ik verdien, ga ik er geen antwoord op geven omdat ik dat heel persoonlijk vind. Naast ZZP’er zijn, werk ik ook 24 uur per week bij een werkgever. Dat is een stukje zekerheid. 

Het inkomen als ZZP’er wisselt. Ik kan pas mijn baan opzeggen als ik een stabiel inkomen heb. Ik moet zeggen dat het echt de goede kant op ging in 2019, echter in de beginperiode van Covid-19 had ik veel minder opdrachten dan voorheen.

Het inkomen uit mijn blog en Instagram is wel méér dan een zakcentje en er zitten maanden tussen waarvan ik denk…wow. Ik leg het elke maand opzij zodat ik eind van het jaar echt kan zien wat ik verdiend heb. Soms moet ik wel investeren in mijn blog. Onlangs heeft mijn blog een nieuwe update gekregen en dat heb ik uitbesteed. Ook koop ik diensten waarmee ik mijn foto’s beter kan bewerken. Zo heb ik een abonnement op Lightroom. 

Als blogger / content creator  is het keihard werken. De buitenwereld ziet alleen het plaatje dat geschoten is, maar ze zien niet wat het kost om dat plaatje te schieten. Of het reviewen van een product, daar gaat best veel tijd in zitten. Echter hoor je mij niet klagen als ik het heb over hard werken. Want dit is van mij, zelf opgebouwd en iets waar ik trots op ben. En hoe leuk is het als je geld kan verdienen met je passie.

Till next time.

Liefs, Reena

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Amarbhai

  Voor mij ben jij gewoon de beste! Je doet het met je hart!

  1. admin

   Dat is zo lief! Dank je wel. x Reena

 2. Sadhna

  Heel tof om te lezen hoe dat allemaal in zn werk gaat. Je staat er ook niet bij stil dat er veel komt kijken bij een foto die ik op instagram zie. Keep doing you!!

  1. admin

   Thank you so much. x Reena

Geef een reactie