Je bekijkt nu Gua Sha gezichtsmassage

Gua Sha gezichtsmassage

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty

De Gua Sha is al een tijdje trending, maar ik had er nog niet eerder over geschreven. Ik pas dit sinds een jaartje toe in mijn beautyroutine en wil mijn ervaring wel delen met jullie.

Nu denk je, Gua Sha?? Wat is dat? Dit is een schraaptechniek die ervoor zorgt dat afvalstoffen en toxines die in het lichaam aanwezig zijn, worden losgemaakt. Deze techniek komt uit China en wordt eeuwenlang toegepast. Het schrapen van de huid wordt toegepast met een steen. Niet zomaar een steen, maar een gladde steen gemaakt van jade of rozenkwarts.

Gua Sha betekent schrapen.

Gua Sha rose quartz
Gua Sha rose quartz

Wat doe Gua Sha met je gezicht?

  • Het stimuleert de bloedsomloop.
  • Maakt de contouren van je gezicht strakker.
  • Helpt de spieren in je gezicht te ontspannen.
  • De vernieuwing van huidcellen wordt gestimuleerd.
  • Verminderd rimpels
  • Gifstoffen worden actief afgevoerd.
Gua Sha rose quartz
Gua Sha rose quartz

Hoe pas je Gua Sha toe?

Allereerst is het belangrijk dat je een gezichtsolie of een serum gebruikt. Op een droge huid voelt de massage niet zo fijn aan.Ik gebruik momenteel de Superfood Facial Oil van Elemis. Dit is echt één van de beste gezichtsolie’s die ik tot nu toe gebruikt heb. Een paar druppels heb je genoeg aan. Het bevat een geconcentreerde mix van antioxidant- en omegarijke broccoli, lijnzaad en tuinradijs. Mijn huid is super gehydrateerd, zacht en het straalt!

Het is belangrijk om eerst je lymfeklieren in je hals ‘open’ te maken, zodat alle gifstoffen die losgemaakt worden goed kunnen worden afgevoerd. Schraap 10 keer met de Gua Sha steen van je sleutelbeen tot aan je kin.

Wanneer je de steen op je gezicht gaat toepassen is het belangrijk dat je de steen zo plat mogelijk gebruikt op je huid. 

Werk altijd naar buiten toe, dus richting de buitenkant van je gezicht. Herhaal elk gebied een paar keer. 

Resultaat

Wat ik zelf ervaar is een strakkere huid die straalt, een gezonde gloed en bovendien is het een heerlijke massage waar ik van geniet.

Na de massage smeer ik mijn huid in met een crème. Momenteel is dat de Pro-Collagen Marine Cream van Elemis. Dit is een anti-rimpel dagcrème. Dankzij de plantaardige actieve stoffen voorziet het de huid van stevigheid en elasticiteit. Ik vind dit een heerlijke creme die mijn huid jong houd. Ik heb nog geen zichtbare rimpels, maar ik doe er ook alles aan om dat zo lang mogelijk uit te stellen.

Een combinatie van een gezonde levensstijl, massage en huidverzorgingsproducten kan al een hoop doen en dan zijn fillers of botox, naar mijn mening, overbodig.

Mijn huidige reinigingsproducten:

Een schone huid krijg ik nu met twee producten van Elemis. 

De anti-aging Dynamic Resurfacing Facial Wash heeft een fijne formule en ruikt ook nog eens lekker. Het zuivert de huid en hydrateert. De huid krijgt een heldere, gladdere teint.

De Pro-Collagen Cleansing Balm gebruik ik in de avond om mijn make-up te verwijderen. Het smelt op de huid en heeft een olie-achtige formule. 

Elemis
Elemis

Gua Sha schraper

De steen die ik gebruik is een rozenkwarts. Dit is de steen van de liefde. Het werkt kalmerend voor je huid en je gemoedstoestand. Het bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

Een steen van jade of zwart obsidiaan kan je ook gebruiken.

Ze zijn niet duur in aanschaf en het gaan lang mee. 

Gua Sha kan je paar keer per week toepassen, maar voor het beste resultaat elke dag. 

Till next time.

Liefs,

Reena