Je bekijkt nu ZERO WASTE BEAUTYPRODUCTEN

ZERO WASTE BEAUTYPRODUCTEN

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty
  • Bericht reacties:0 Reacties

De tweede week van september staat in het teken van Zero waste. We staan dan wereldwijd stil over onze verspillingsgedrag. Nu schrijf ik dit artikel een week later, maar omdat ik dit een belangrijk onderwerp vind wil ik dit graag delen.

Vorig jaar heb ik een artikel geschreven over Zero Waste beautyproducten. Klik hier om naar dat artikel te gaan.

Dit jaar kreeg ik weer een fantastisch pakket opgestuurd van Holland & Barrett en dit wil ik onder de aandacht brengen. 

OrganiCup Menstruatiecup: Dit is voor mij helemaal nieuw. Ik heb het zelf nog niet kunnen testen maar ben wel heel benieuwd ernaar. Als je nagaat wat een vrouw in haar leven kwijt is aan haar menstruatie dan is dat best schrikken, gemiddeld €20.000,00! Dat zijn niet alleen de kosten voor tampons en maandverband, maar ook troostvoedsel, kruiken, pijnstillers, schoon ondergoed en hygiene. Met de menstruatiecup kun je een hoop centjes besparen maar is veel en veel beter voor het milieu. Het vervangt je maandverband en tampons.

De OrganiCup zorgt voor 12 lekvrije uren, ook wanneer je fysiek actief bent. Het materiaal is zacht en voel je niet wanneer deze is ingebracht. Nou, dat moet ik nog testen. Vrouwen met een spiraaltje kunnen dit gebruiken, toch zou ik voor de zekerheid contact opnemen met je dokter om te kijken of het geen kwaad kan. De OrganiCup is er in 3 maten:

  • Mini, voor tieners.
  • Maat A, voor vrouwen die nog niet vaginaal bevallen zijn.
  • Maat B, voor vrouwen die al een keer vaginaal bevallen zijn.

De cup gaat wel 10 jaar mee en dat scheelt een hoop afval.

Voor je OrganiCup voor het eerst gebruikt moet je de cup 3 à 5 minuten steriliseren in kokend water. Let erop dat de cup de bodem van de pan niet raakt. Vouw de zachte siliconen OrganiCup en breng deze in. OrganiCup ontvouwt zich en wordt op zijn plek gehouden door een licht vacuüm. Na ~12 uur verwijder en leeg je de cup in het toilet. Afspoelen en herhalen.

De OrganiCup kost €21,99.

 

H&B katoenen wattenschijfjes: Vorig jaar had ik een setje katoenen wattenschijfjes gekregen en ik gebruik ze nog steeds! Wat een simpele uitvinding is dit. Want heb je er wel eens over nagedacht hoeveel wattenschijfjes je per jaar koopt en in je prullenbak verdwijnt? De wasbare katoenen wattenschijfjes zijn biologisch. Je kunt er je gezicht mee reinigen en make-up verwijderen. Wassen en bewaren doe je in het bijbehorende zakje. 

Een zakje van 6 stuks kost €8,99.

The Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes: De wattenstaafjes hebben een stokje van bamboe en een kopje van biologisch katoen. Na gebruik kan het in de GFT-container of op de composthoop omdat de stokjes gemaakt zijn van 100% biologisch afbreekbare, duurzaam verbouwde bamboe. 

Een doosje met 100 stuks kost €1,99.

Nextbrush Bamboe Tandenborstel Medium of soft: Vervang je plastic tandenborstel voor de tandenborstel die is gemaakt van bamboe. Bamboe is één van de milieuvriendelijkste materialen op aarde. 

De tandenborstel kost €3,49 per stuk.

Ben & Anna Tandpaste Whitening: In een mensenleven gebruiken we heel wat tubes tandpasta in een plastic verpakking. Je kunt dit nu ook vervangen voor tandpaste in een glazen pot. Deze 100% natuurlijke vegan tandpasta is ontwikkeld om verkleuring tegen te gaan. Potje leeg? Maak er een waxinelicht houder van of gooi het weg in een glascontainer.

Een potje van 100 ml kost €6,99.

Ben & Anna Deodorant Stick: Ik gebruik nooit spuitbus deodorant. Vind het toch allemaal zo chemisch. Ik vind een roller prettiger. Maar nu heb ik kennis gemaakt met de deodorant stick van Ben & Anna en dit ruikt niet alleen heerlijk fris, het is ook nog eens 100% natuurlijk en vegan. De verpakking is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier, zonder plastic.

De stick bevat 60 gram en kost €8,99.

Balade Solid Shampoo Lavendel: Je shampoo in plastic fles kun je vervangen voor shampoo bar. Het heeft een heerlijke lavendelgeur. Je verzorgt er je hoofdhuid mee en geeft je haar een natuurlijke glans. Het bevat geen sulfaat of andere agressieve ingrediënten. De shampoo is geschikt voor dun haar. 

De shampoo met een inhoud van 40 gram en kost €6,99.

Ethique The Guardian Conditioner: Ook je conditioner in plastic fles kun je vervangen voor een bar. Dit product is er speciaal voor mensen die last hebben van droog, beschadigd en/of pluizend haar. Het bevat veel cacaoboter, kokosolie, vitamine B5 en pittige limoenolie.

De conditioner met een inhoud van 60 gram en kost €14,99.

Al deze zero waste producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett. 

Ga jij ook de stap zetten naar zero waste?

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie