Je bekijkt nu Energy Balls

Energy Balls

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:1 reactie

Ken je dat, je hebt geluncht en kort daarna krijg je trek in iets zoets? Ik heb dat dus elke dag. Ik koos vaak voor chocolade of snoep.

Maar ik ben gaan kijken naar een alternatief en kwam de energy balls tegen die je zelf kunt maken. Mijn dochters en ik vinden het heerlijk en het is veel gezonder.

Het is leuk om dit samen met je kind te maken. Vandaag heeft Gianna mij geholpen. Het recept wat ik deel is heel simpel.

*15 dadels zonder pit

*Een scheutje honing. Ik koop altijd honing van Langnese.

*Een kom havermout

Doe eerst de dadels en havermout in de keukenmachine en mix dit.

Vervolgens doe je er een scheutje honing bij. Laat het goed mixen tot het kleverig wordt.

Maak er balletjes van.

En het is ready to eat!

Dadels zijn de perfecte snoepvervanger. Natuurlijk bevatten ze vruchtensuiker, maar dat is nog altijd beter dan door fabrieken gemaakte snoepjes met geraffineerde suiker, fructosestroop en kunstmatige zoetstoffen. Dadels zijn een perfecte bron van gezonde, natuurlijke vezels. Verder bevat het vitamine B5 en B6 en de mineralen koper, kalium mangaan, magnesium, ijzer, fosfor, calcium en zink.

Honing is ook een natuurproduct. Het bevat vruchtensuiker. Het remt ook nog eens de aanmaak van schadelijke bacteriën en schimmels in je lichaam. Honing zit boordevol antioxidanten, die je beschermen tegen allerlei kwalen en ziektes.

Havermout is lekker, goedkoop en gezond. Het zit boordevol vezels en bevat antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schade van buitenaf.

Je kunt energy balls maken met verschillende soorten gedroogd fruit. Ook kan je chia zaad toevoegen.

Till next time.

Liefs, Reena

Dit bericht heeft één reactie

  1. Srigopal

    Yammie,, dat ga ik zeker uitproberen

Geef een reactie