Je bekijkt nu Een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lifestyle

Afgelopen zomer heb ik de badkamer aangepakt. Ik had een vervelende lekkage (in een periode dat ik ziek was door corona). De badkamer was gedateerd en gezien er sloopwerk nodig was om de lekkage te herstellen besloot ik alles te vernieuwen.

Helaas was ik te zwak om nieuwe spullen te kopen in bouwmarkten. Ik heb dus ook niet kunnen oriënteren naar nieuwe tegels en sanitair. Dat is wat men wel doet voordat je spullen koopt. Je wilt namelijk eerst alles zien voor je het aanschaft.

Maar dat ging niet, dus was ik genoodzaakt om alles online aan te schaffen. Ik heb er weinig tijd en energie in gestoken omdat ik gewoon geen fut had om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb het mezelf niet moeilijk gemaakt en heb bij twee webwinkels de spullen aangeschaft voor de hele badkamer., namelijk, Tegels in Huis en bol.com.

Wat ik wel vervelend vond, was een aannemer vinden, zo vlak voor de bouwvakantie. Offertes aanvragen was lastig. Er kwamen aannemers langs die mij een offerte beloven maar die kreeg ik niet. Iedereen had het maar druk. Uiteindelijk heb ik via via een renovatie bedrijf gevonden die vrij snel kon beginnen en in minder dan twee weken de badkamer heeft gerenoveerd.

De before foto’s deel ik niet in dit artikel. Maar als je benieuwd bent, check klik dan hier.

Ik heb alle linkjes naar de badkamertegels en sanitair verwerkt. Dit herken je aan de vet blauw gedrukte letters.

 

KlussenKlussen

Badkamer renovatie

Tegels

Ik wou niet veel geld uitgeven aan tegels. Ik heb online georiënteerd bij Gamma, Hornbach en Praxis, maar vond het aanbod tegenvallen. Via Google ben ik gaan zoeken op ‘online tegels bestellen’ en kwam uit bij www.tegelsinhuis.nl.

Zij hebben een groot assortiment aan tegels en er zaten leuke aanbiedingen tussen. Ik wou niet teveel nadenken tussen vloer- en wandtegels, dus koos ik voor vloertegels die ook geschikt zijn voor de wand. Ik wou geen grote maar ook geen kleine tegels dus koos ik voor de maat 30 x 60 cm. De tegel heeft een betonlook, iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. 

De tegels komen uit de serie Casa Pronto.

Na de bestelling werd het binnen een paar werkdagen bezorgd. Dat ging vlekkeloos. Het werd netjes op een pallet voor de deur afgeleverd. 

 

Badkamer renovatie

Sanitair

Tegenwoordig vind je verschillende soorten kranen en ik wou niet voor standaard chrome gaan. Dat vind ik te basic. Ik twijfelde tussen mat gouden kranen en mat zwart. Het is uiteindelijk mat zwart geworden. de combinatie mat zwart met de betonlook tegels geeft een strakke uitstraling. 

Bij mijn favoriete webwinkel bol.com vind je echt bijna alles. Ook sanitair! Dat maakte het voor mij ook makkelijk om alles in 1 keer te bestellen. Zonder bezorgkosten en een snelle levering!!

Wesseling & Bosch

Van dit merk kocht ik de doucheset met regendouche en thermostraatkraan in mat zwart. 

Ook de wastafelkraan is van dit merk en in mat zwart.

Ik ben dik tevreden. Het heeft een mooie look en is van goede kwaliteit. Ik geniet echt als ik onder de regendouche sta. 

Badkamer renovatie
Badkamer renovatie

Douchewand & douchegoot

Ook de douchewand voor de inloopdouche wou ik met een zwarte teint. De douchewand Nebraska bestelde ik in de breedte 100 cm. Hij is 195 cm in de lengte en heeft een zwarte nano coating. 

De douchegoot moest natuurlijk ook in het zwart. Deze RVS drain is 60 cm. 

Badkamer renovatie
Badkamer renovatie

Badkamermeubels

Ik vond het wel lastig om badkamermeubels uit te zoeken. Uiteindelijk vond ik dit ook bij bol.com. De badkamermeubel Montreal is een complete set bestaande uit vier elementen. Dit bestaat uit een:

  • Onderkast
  • Zijkast
  • Spiegel met plankje
  • Wastafel gemaakt van kunstmarmer.

Ik kan er alle spullen kwijt die we dagelijks gebruiken. 

 

Badkamer renovatie
Badkamer renovatie

Handdoekradiator

De Klea handdoekradiator is in mooi geborsteld mat zwart. Ik heb de maat 120 x 40 cm. 

Hiervoor moest ik wel een aparte aansluitset voor aanschaffen maar ook dat kon ik bestellen bij mijn grote vriend bol.com. De aansluitset is in het mat zwart.

Plafond LED inbouwspot

Het plafond was al verlaagd maar ook die heb ik vernieuwd. Dit keer met zwarte LED inbouwspotjes die geschikt zijn voor de badkamer (IP65). 

Het geeft een warm witte licht. Ik heb drie spotjes in de badkamer en dat is voldoende.

Badkamer accessoires

Toevallig zag ik dat er een actie, 2 + 1 gratis, was bij bol.com op alle Tiger producten. 

Ik heb drie Tiger accessoires in de kleur mat zwart gekocht, alleen heb ik het nog niet bevestigd, omdat ik bang ben dat als ik ga boren in de tegels, dat de tegels kapot gaan. Ik ga dit oplossen met Tesa plakkertjes. 

Badkamer renovatie

De inbouwtoilet is van het merk Grohe en die heb ik gekregen.

Ik houd van planten en heb wat plantjes neergezet (echte en kunstplanten). Dit geeft een ontspannen sfeer.

De raambekleding wat er nu hangt is tijdelijk. Dit wil ik nog vervangen.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te nemen in mijn badkamer waarvan ik de spullen van A to Z online besteld heb.

Till next time.

Liefs, Reena