Je bekijkt nu Budget friendly toilet makeover

Budget friendly toilet makeover

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lifestyle

Dit jaar moet ik onderhoud plegen aan mijn woning. Ik woon in een jaren 30 rijtjeswoning en er is altijd wel iets wat onderhoud nodig heeft. Voor 2022 staat schilderwerk en vervangen van de riolering op de planning. Dat laatste kwam onverwachts en had ik niet meegenomen in mijn budget. Maar het moet echt vervangen worden. Vorig jaar is de badkamer gerenoveerd en de toilet stond ook op het lijstje. Voor nu is het niet noodzakelijk en kan het wel even wachten. 

Maar eigenlijk kan ik niet wachten want de kleinste kamer in het huis is oerlelijk. In 2003 heb ik de woning gekocht en nooit wat aan het toilet gedaan. Ik wou het wel, maar het kwam er maar niet van. Ik schaam me ook om de before met jullie te delen….hahahaha. Een entree in mijn toilet is alsof je teruggaat naar de jaren 70. De flower power tegels i.c.m. de gele pot zijn echt retro, maar absoluut niet mooi.

Budget friendly toilet makeover
Before
Budget friendly toilet makeover
Before

Toilet makeover

In januari had ik twee weken verlof en ik vond dat ik deze weken goed moest benutten met klusjes afmaken in het huis en toen was ik ineens in de mood om toch iets te doen met het toilet. Het liefst budget friendly. Ik heb tutorials bekeken hoe je met tegelverf een andere look kan creëren. Ik dacht; dat kan ik ook!!

Ik heb uren rondgesnuffeld op internet voor een kleur verf die ik in gedachte had. Ik had al een idee welke kleurencombinatie ik zou gaan gebruiken en hoe ik het zou stylen. De gele pot blijft staan. Tegenwoordig is de gekleurde wc pot trendy. Ja, zelfs de gele pot! Anyway het zou nog steeds een retro toilet blijven, want met zo een wc pot denk je al gauw aan retro, toch? 


Budget friendly toilet makeover

Muurverf

Het toilet is best klein. Mocht ik in de toekomst de toilet echt gaan renoveren dan is een inbouwtoilet onmogelijk. Om het toch groter te laten lijken moet je werken met lichte kleuren. 

Ik had de combinatie gebroken wit en legergroen in gedachten. Legergroen op de muren en gebroken wit op de tegels. Voor de muren is het de Flexa Creations Muurverf Extra Mat geworden in de kleur ‘camouflage green’. Ik vind het een prachtige kleur groen die mooi matcht met de wc pot. 

Ik heb gewerkt met een muurverf kwast en met een kleine muurverf roller. Voor je start moet je eerst gaatjes en oneffenheden opvullen met muurvuller. Vervolgens de muur licht schuren en het stof afnemen van de muren. 

Verf van Flexa vind ik altijd goed. Het geeft een volledige dekking en droogt snel op. 

Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover

Tegelverf

Voor de wand- en vloertegels koos ik Histor Perfect Finish wandtegels in de kleur RAL 9010. Dit is gebroken wit. Tegelverf kan je ook in een andere kleur kopen. Bij de Gamma mengen ze dit gratis voor je. 

1 pot van 0,75 liter was voldoende. Ik was verbaasd dat een enkele laag volledige dekking zou geven.

Voordat je start met verven is het belangrijk dat de tegels schoon zijn en maak het vet- en stofvrij. Koop een iets duurdere kwast bij een bouwmarkt, want je wilt geen los zittende kwastharen op je tegels.

Het is belangrijk dat je de verf goed laat uitdrogen. Op de verpakking staat een droogtijd van 6 uur. Maar ik heb het minimaal 48 uur laten drogen. Ik heb gewerkt met een lakverf kwast en een lakroller.

Ik ben geen pro met schilderwerkzaamheden dus op sommige plekken zie je dat de tegels geverfd zijn.

Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover

Legplank

Ik had twee legplanken in het toilet, maar ik vond één wel voldoende en dat creert ook weer meer ruimte. Deze heb ik geverfd in de kleur RAL 9001 met lakverf die ik al in huis had.

Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover

Accessoires

Nadat alles droog was werd het tijd om het te stylen met accessoires. Ik wou wat natuurlijke materialen gebruiken. Dat past heel mooi bij legergroen.

Ik ben gaan shoppen bij Xenos want ik weet dat ze een hele leuke collectie rotan en hout accessoires hebben.

De plantenhanger is leuk voor elk plekje in huis. Een kunstplant is ideaal voor in het toilet waar geen daglicht binnenkomt en je hebt er geen omkijken naar. Een spiegel mag niet ontbreken in een toilet. Ik kocht een spiegeltje van 24 cm met een macrame rand gemaakt van katoen. Ook kocht ik een mandje met groene strepen die mooi bij de muur passen. Dit mandje gebruik ik voor de wc rollen.

De toiletrolhouder kocht ik bij bol.com. Deze is zelfklevend, maar er zit ook een haakje bij als je dat mooier vind. Dan moet je wel boren en daar ben ik geen held in. De zelfklevende sticker is prima, hangt stevig aan de muur. 

Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover
Budget friendly toilet makeover

Hieronder nog alle producten op een rij

Totaal was ik €126,86 kwijt voor deze makeover. Uiteindelijk, misschien volgend jaar, ga ik het wel moderniseren en vernieuwen. Voor nu ben ik blij met het resultaat. Het ziet er al veel beter uit dan dat het was. 

Ik hoop dat ik je hebt kunnen inspireren met deze budget friendly makeover. 

De muurverf had ik nog over en die heb ik gebruikt in mijn slaapkamer. Dat is het volgende project en ik hoop dat ik het resultaat gauw met jullie kan delen.

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat affiliate.

Dit bericht heeft 2 reacties

Reacties zijn gesloten.