Je bekijkt nu Edelweiss skin benefits

Edelweiss skin benefits

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Skincare

Misschien ken je het al of gebruik je producten waar Edelweiss in verwerkt zit. Maar misschien heb je net als ik, er nog nooit van gehoord. Nadat ik een pakketje kreeg met skincare producten waar het Edelweiss extract in zit, ben ik gaan uitzoeken wat het is en wat het doet met je huid.

Wat is Edelweiss?

Dit is een plant uit de composietenfamilie en komt voor in Europa, o.a. in de Alpen. Hij bloeit van juni tot augustus en is winterhard. Er bloeien witte stervormige bloemetjes. Het lijkt een beetje vilt achtig.

Edelweiss

Wat maakt Edelweiss bijzonder?

Edelweiss heeft geneeskrachtige eigenschappen en wordt van oudsher gebruikt als medicijn tegen buik- en ademhalingsziekten. Het maakt van nature een eigen antioxidant aan, leontopodinezuur. Van edelweissextract is aangetoond dat het 43% meer antioxidantwerking heeft dan retinol.

 

Waarom wordt Edelweiss verwerkt in skincare?

Het bijzonde extract uit de Edelweiss plant helpt je huid te beschermen tegen de vervuiling uit de lucht. Het laat de huid steviger, gladder en frisser aanvoelen en heeft een anti-aging werking. Het kan zelfs de diepste huidlagen effectief hydrateren. Ook helpt het bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. 

Welke skincare lijn bevat Edelweiss?

The Body Shop heeft de Drops of Youth lijn verbeterd en die heet nu “Edelweiss”. De lijn bestaat uit een aantal betaalbare producten die vegan zijn. De verpakking is gemaakt van gerecycled glas of plastic. Klik hier om de volledige lijn te zien.

De producten hebben een prijs tussen de €6,00 en € 30,00.

 

Edelweiss
Edelweiss
Edelweiss
Edelweiss
Edelweiss
Edelweiss

Exclusief voor The Body Shop members:

Ontvang bij besteding vanaf € 40 een tasje met daarin de Edelweiss Daily Serum Concentrate, Edelweiss Sheet Mask en een badstof haarband. Code: LYBCNL

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat gekregen producten.