Je bekijkt nu Terugblik 2022, vooruitblik 2023

Terugblik 2022, vooruitblik 2023

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Personal

Terugblik 2022

Inmiddels zijn er zeven dagen verstreken in het nieuwe jaar en heb ik nu nu eindelijk de tijd om met jullie een terugblik en vooruitblik te delen.

2022 startte met een omikrongolf in Nederland maar de scholen gingen weer open na een harde lockdown. Eigenlijk wil ik het hier ook niet meer over hebben. Want we zijn allemaal coronamoe.

We hebben mooie momenten gehad. Zo vierden we Dahlia’s 16de verjaardag thuis. Helaas geen grote Sweet 16 party (door dat stomme virus) waar ze eigenlijk van droomde. In februari startte ik met een nieuwe functie bij mijn werkgever. Dat was een leuk en goed begin voor mij. Daarnaast was ik lekker druk met mijn eigen werk als content creator. Ik besloot om na 29 jaar als vegetariër te hebben geleefd over te stappen naar een vegan leefstijl. Behoorlijke uitdaging maar het is me gelukt! 

Omdat we in 2020 en 2021 amper leuke dingen buiten de deur konden doen zou 2022 in het teken staan van veel uitjes plannen. We zijn vaak uit eten geweest, naar de bios, dagje Amsterdam, musea, gezellig de stad in en shoppen voor de kinderen. Ook verraste ik mijn kinderen met een overnachting in het Inntel Marina Beach Hotel. We hadden een suite met jacuzzi en sauna op de kamer. De view was ook geweldig. Lekker bijkomen en en aan niks hoeven denken. In de zomervakantie zijn we een weekje naar Curacao geweest waar we weer verbleven in het Kunuku Aqua Resort. Dit keer hadden we veel meer gezien van het eiland. Het was een mooie vakantie. Ook ben ik naar Parijs geweest waar ik opnieuw de Balmain fashion show tijdens Paris Fashion Week mocht bijwonen. Dat was amazing!!!

Gianna kreeg een nieuwe hobby erbij en dat was Lego, je weet wel…die gekleurde bouwsteentjes. Niet alleen heel leuk maar ook heel erg duur. We zijn een dagje naar Legoland in Scheveningen geweest. Helaas is ze nog niet uit de Lego fase en dat is niet goed voor mijn portemonnee. 

We hebben een superwarme zomer gehad in NL en regelmatig gechilled op het strand maar ook gewoon in onze achtertuin. Summer Nights met de TV in de tuin en relaxen. Ook had ik weer een moestuin waar ik onwijs van genoten heb, want ja het zijn de kleine dingen in het leven waar ik misschien wel het meest van geniet.

Op zakelijk vlak heb ik een mooi jaar gehad met onwijs gave samenwerkingen, de leukste events die ik mocht bijwonen en nieuwe mensen heb leren kennen. 

Het was ook een jaar met wat dieptepunten. Zo heeft Gianna in 7 maanden tijd haar opa en oma verloren en heeft ze het er heel zwaar mee gehad en valt het nog steeds zwaar voor haar. Ik vond het heel moeilijk om haar zo verdrietig te zien. Gelukkig heeft ze rouwverwerking gehad en dat heeft wel geholpen om met het verdriet om te gaan. 

Wat ik niet eerder heb gedeeld is dat Dahlia het Gilles de la Tourette syndroom heeft. Wat ik voor nu erover wil delen is dat het best pittig is, niet alleen voor haar maar ook voor mij. Door dit syndroom heeft ze al jaren concentratie- en slaapproblemen en is het vrijwel elke dag een zware taak om haar uit bed te krijgen. Dat resulteert in frustraties aan haar zijde omdat ze dan te laat op school komt. Mij kost het heel veel geduld en energie. Soms raak ik ook gefrustreerd en lukt het mij niet meer om de geduld op te brengen. Ik ben daarom ook dag in en dag uit moe en soms oververmoeid. Ik zoek balans in ons leven, dat gaat soms goed en soms ook niet. Ik deel regelmatig mooie kiekjes op Instagram, maar weet dat de realiteit niet altijd zo glamorous is. Ik pak nu vaker mijn me-time momenten. Dit is zo belangrijk omdat ik het nodig heb om tot mezelf te komen. Werken (loondienst en als ZZP’er), kinderen opvoeden, een huishouden runnen + een kind met een syndroom is niet niks. Het afgelopen kwartaal merkte ik dat het too much werd voor mij. Maar met hulp van een coach zijn we goed op weg en krijgt Dahlia extra aandacht en begeleiding. Er komt vast een moment dat het allemaal beter gaat en ik ben dankbaar dat ik toch ergens de kracht krijg om overeind te blijven. 

Legoland Scheveningen
Rijksmuseum Rembrandt
Inntel Hotels Den Haag Marina Beach
Asian Fusion Rotterdam
Moestuin oogst
Eiffeltoren Parijs
Pathe bioscoop
Curacao Kunuku Aqua Resort

Vooruitblik 2023

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen plannen en doelen opgeschreven voor mezelf. Dat wou ik wel doen. Maar mijn hoofd zit op dit moment zo vol. Uiteraard wil ik dit jaar op vakantie, met mijn vriend en ook weer met mijn kinderen. Vooral veel leuke dingen blijven doen. Ik hoop op toffe samenwerkingen. Ik wil vaker vegan recepten delen, want ik ben erachter gekomen dat ik dat heel leuk vind om te doen. Meer focus op mijn gezondheid, luisteren naar mijn lichaam en meer bewegen. Dahlia zit in haar examenjaar en ik ga ervan uit dat we over een paar maanden naar haar diploma-uitreiking gaan. Mijn oma wordt dit jaar 90 en ik hoop dat we dat gezamenlijk kunnen vieren. Verder zijn er wat grote klussen die gedaan moeten worden in huis. Ik  wil oriënteren voor een nieuwe waggie. Maar ik zie het ook gewoon gebeuren dat ik in 2024 nog steeds rij in mijn smurfenblauwe Renault Clio. Ik zou ook wel weer kleding willen maken. 

Nu ik dit zo opgeschreven heb, is het toch een aardig lijstje geworden:-).

Till next time.

Liefs, Reena

Oh by the way, mijn blog bestaat deze maand 6 jaar!