Je bekijkt nu TAKE ME TO THE 50’S – PART 1

TAKE ME TO THE 50’S – PART 1

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Fashion
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als kind wist ik één ding zeker, ik ben geboren in de verkeerde tijd…hahahahaha. Ik hield toen al van de mode uit de jaren 50 en 60 en ik luisterde graag naar rock-‘n’-roll. Mijn vader die fotograaf was, heeft veel foto’s van mij genomen en ik vroeg altijd of hij mijn foto’s wou afdrukken in zwart/wit want dat vond ik mooier. Mijn moeder had een plaat van Elvis Presley en dankzij haar leerde ik de muziek van Elvis kennen. Op de basisschool had ik een muziek lerares en ze speelde gitaar. Omdat ze zelf fan was van The Beatles, leerde zij ons alleen maar liedjes van The Beatles. Ik geloof dat ik de enige was die dat echt zo leuk vond en ik zong (heel vals) altijd met plezier mee. Ook luisterde ik graag naar muziek die geproduceerd werd door platenlabel Motown. En mijn favoriete cartoon, dat is natuurlijk Betty Boop. Casablanca, Some Like It Hot, King Creole en Viva Las Vegas behoren tot mijn favoriete movies. Ik ben ook opgegroeid met Indiase films en muziek uit de jaren 50 en 60. Ook toen hadden de vrouwen prachtige kapsels en een overdreven winged eyeliner, wat ik ook heel mooi vind.

 

Mijn grote stijlicoon is, je raad het al, Marilyn Monroe. Met haar knalrode lippen, platinablond haar en prachtige kleding werd ze het stijlicoon en inspireerde ze heel veel vrouwen. 55 jaar na haar dood is ze nog steeds een rolmodel en blijft ze populair. Andere vrouwen die mij inspireren zijn Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Sophia Loren.

Pin-Up hair, polka dot, gingham prints, pettycoats, ik hou ervan!!

Ik wou al zo lang een shoot doen in de 50’s en 60’s stijl en ik zocht een geschikte locatie. Ik besloot contact op te nemen met Bennies Fifties in Den Haag met de vraag of ik bij hun kon komen shooten en ik was meer dan welkom.

 

Bennies Fifties is een familiebedrijf en wordt gerund door de familie Franse. Met meer dan 40 jaar ervaring bieden zij de grootste vintage en retro collectie ter wereld. Ik voelde me helemaal thuis in hun winkel en ik keek mijn ogen uit. Ze hebben werkelijk alles! Supermooie jukeboxen, retro tafels, stoelen en banken, platen, retro verlichting, oude benzinepompen, vintage kleding, teveel om op te noemen. Ik wil al heel lang een jukebox voor in mijn woonkamer…..one day……I will have one.

Hou je van retro en vintage, dan moet je zeker een kijkje nemen in de mooi ingerichte webshop https://www.fiftiesstore.com/ en de winkel. Het neemt je mee terug in de tijd. Op de webshop kun je terecht voor vintage kleding, interieur, jukeboxen, decoratie en nog veel meer.

Het bezoekadres van de winkel is Namensestraat 73, 2587 VX in Den Haag en is zeven dag in de week geopend.

Een maand geleden was Bennies Fifties in het programma “Allemaal Familie” van de NPO. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe ze samen dit bedrijf runnen. Zie de video hieronder.

Ik wil de familie Franse bedanken dat ik de mogelijkheid kreeg om te mogen shooten in hun prachtige winkel.

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie