Je bekijkt nu The Gingham Look

The Gingham Look

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Fashion
  • Bericht reacties:0 Reacties

Gingham is cool, gingham is tijdloos. I love gingham.

Vorige week heb ik een blog geschreven over mijn lievelingspatroon “Houndstooth”. Na Houndstooth komt Gingham als mijn favoriete patroon.

Wat is het?

Gingham is een ruitpatroon, maar oorspronkelijk is het een gestreept patroon. De naam komt van het Maleis bijwoord “genggang” hetgeen gestreept betekent. De oorspronkelijke stof werd in de 17e eeuw vanuit Azie naar Europa geëxporteerd. Gingham motief zie je ook terug in keuken handdoeken, tafelkleden en gordijnen.

Ik ben een echte vintage lover. Gingham is populair onder de Rockabilly liefhebbers.

Ik heb weer een nieuwe webshop ontdekt https://missbardo.com/clothing/trousers/red-gingham-trousers

Vroeger heb ik een soortgelijk broek gehad, (heb ik nog steeds in de kast liggen maar past niet meer). Toen ik dit tegenkwam op de webshop van Missbardo heb ik het gelijk besteld.

Gingham trouser from MISSBARDO

Dit is een top die ik ook heel lang heb, Dahlia was nog niet geboren. Dus ik denk dat dit zeker 13 á 14 jaar oud is. De rok heb ik zelf gemaakt met stof die mijn oma mij heeft gegeven.

Gingham Top from H&M

Dahlia houd helemaal niet wat ruitjes patronen en gaat het nooit dragen. Gianna heeft nog geen mening wat ze wel en niet leuk vind als het om kleding gaat, dus ik mag voor haar nog wel de outfits uitzoeken….hihi.

Gingham short from Adidas

Dit is een oude foto met een pin up look.

Pin Up Look

See ya soon!

Liefs, Reena

Geef een reactie