Je bekijkt nu Take a moment for yourself

Take a moment for yourself

Ik zit nu precies een half jaar thuis, omdat ik niet werk voor een werkgever. Ik vind het fijn om er voor mijn kinderen te zijn. Ik breng ze met liefde naar school en om 15.00 uur sta ik op het schoolplein om ze weer op te halen. Het is fijn dat ik daar nu de tijd en ruimte voor heb. Er is nu meer structuur en regelmaat in ons leven. Ik krijg regelmatig de vraag of ik me niet verveel nu ik niet werk. Het antwoord is nee!

Als ze op school zitten ben ik bezig met koken, schoonmaken, bloggen, vloggen en fotoshooten. Het bloggen, vloggen en foto’s maken neemt veel tijd in beslag. Mensen onderschatten het. Een filmpje van 5 minuten kost mij halve dag om te knippen, plakken en te bewerken.  Schrijf ik een blog dan moeten er ook foto’s bij. Ik zoek een outfit en ga bedenken op welke locatie ik ga shooten. Tijdens een shoot worden ongeveer 100 foto’s gemaakt en daar kies ik de 10 beste uit. Ik heb soms het gevoel dat ik het nu veel drukker heb dan toen ik werkte.

Als moeder is het leven druk en hectisch. Daarom pak ik ook mijn rust momenten om tot mezelf te komen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Dat is namelijk zo belangrijk, want ik krijg daar ook weer energie van. Dat zou elke moeder moeten doen. Kinderen komen op de eerste plaats, maar vergeet jezelf niet.

Ik vind het heerlijk om mezelf te verwennen met heerlijk ruikende bad- en douchespulletjes. De producten van LUSH, Rituals en Yves Rocher zijn pure verwennerij. Eerst beginnen met een scrub, daarna inzepen met douchefoam of douchegel en vervolgens insmeren met een lekkere crème. Eén keer per week gebruik ik ook een gezichtsmasker. Neem de tijd ervoor en geniet van jouw moment.

Sporten is echt niks voor mij, daar ben ik gewoon te lui voor. Wat ik wel doe is yoga. Paar jaar geleden heb ik yogalessen gevolgd. Dat vond ik heerlijk, je komt geestelijk tot rust en je kan je hoofd leeg maken. Nu doe ik yoga thuis. Als de kinderen er niet zijn, of wanneer ze al in bed liggen. Ik doe dit in de woonkamer of op de overloop op zolder. Yoga zorgt ervoor dat je in balans komt, zowel fysiek als mentaal.

Geestelijk tot rust komen kan ook door gewoon bezig te zijn met iets, zoals taarten bakken, tuinieren, een wandeling maken. Zoek iets wat je leuk vind. Door je te focussen op dat gene wat jouw aandacht vergt ga je niet aan andere dingen denken. Mijn hobby is kleren maken. Het hele proces vraagt mijn aandacht en zo kom ik geestelijk tot rust.

Ik ben geen lezer. Ik hou helemaal niet van boeken lezen, maar lezen zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Als ik lees dan zijn dat spirituele boeken. Maar een glossy tijdschrift is altijd leuk om in te bladeren.

Vroeger hield ik me teveel bezig met de toekomst. Ik dacht altijd aan straks, aan morgen, volgende week, volgende maand…enz. Daar werd ik onrustig van. Dat doe ik dus niet meer. Ik leef van dag tot dag en richt me alleen op het nu. Ik geniet van het NU moment. Ook dat geeft rust in mijn hoofd. Wat er morgen gebeurt, zie ik dan wel weer.

Wat ik de laatste maanden ook doe, is internet op mijn telefoon uitschakelen voordat ik ga slapen. Ik ben heel actief op social media maar in de avond wil ik rust. Er komt dus niks binnen, geen appjes, geen statussen, geen likes, helemaal niks en dat geeft mij rust.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en misschien zit er iets tussen waar je wat aan hebt.

Till next time.

Liefs, Reena

 

Geef een reactie