Je bekijkt nu Inspiratie voor de kinderkamer

Inspiratie voor de kinderkamer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lifestyle

De afgelopen jaren heb ik veel veranderd in huis. De woonkamer heb ik opnieuw gestyled met nieuwe meubels. In de tuin liggen nieuwe tegels en ik heb onlangs nieuwe tuinmeubelen aangeschaft. Ook heb ik meer ruimte kunnen creëren door heel veel spullen weg te doen. De ruimte die toen leeg kwam te staan, is nu mijn yoga/meditatie hoekje geworden.

Nu is het tijd om de kinderkamer aan te pakken. Gianna is nu 8 jaar en ze houdt van neutrale kleuren. De muren laat ik wit en de accessoires mogen in een kleurtje zodat er toch een beetje kleur is in de kamer.

Na het babybedje/ledikant ging ze over naar een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd. Nu is het tijd om een overstap te maken naar een eenpersoonsbed of tienerbed. In ieder geval een bed van 90 x 200 cm. Dat lijkt me wel handig. 

Daar heb je ook weer verschillende keuzes in.

Een bed met opbergruimte

Gianna heeft aardig wat speelgoed. Het is wel fijn als dat allemaal uit het zicht is en opgeborgen kan worden.

Er zijn bedden met opbergruimte. Onder het bed zit een grote lade en daar kun je wel veel spullen in kwijt. Niet alleen handig om speelgoed op te bergen, maar ook kleding en schoenen.

Op deze manier creëer je elders in de kamer meer ruimte.

bed met opbergruimte

Een stapelbed

Zo nu en dan komt er wel eens een kindje bij ons logeren. Als je geen aparte logeerkamer hebt, dan is een stapelbed wel handig. Het neemt namelijk niet meer ruimte in beslag.

Tegenwoordig heb je zoveel keuze en zijn er ook stapelbedden met opbergruimte. Hoe mooi is dat? Ik denk zelf wel dat een stapelbed leuk staat op de kinderkamer. In ieder geval tot ze 12 jaar is, want vanaf die leeftijd zal ze vast wel toe zijn aan een tienerkamer.

stapelbed

Een goed matras

Ook kinderen in de groei hebben een goed matras nodig. Mijn voorkeur gaat naar een koudschuim matras met een topper van 160 x 200. Een topdekmatras zorgt voor meer slaapcomfort en beschermt de matras tegen vocht en vuil.

Een koudschuim- en topdekmatras ventileert beter. Dankzij de open celstructuur zorgt het er ook voor dat het koudschuim koel blijft. Dat is wel zo fijn.

topper 160 x 200

Spiegel in de kinderkamer

Gianna heeft nooit een spiegel gehad in haar kamer. Ik vond het niet nodig en eigenlijk ook voor de veiligheid.

Nu is ze ouder en heeft ze het besef waar ze voorzichtig mee moet zijn. Ik vind dat het daarom tijd is om een passpiegel te hangen in haar kamer. Een spiegel van goud vinden wel allebei wel heel mooi.

spiegel goud

Komende zomer gaan we aan de slag met haar kamer. Zo kan ze wanneer het nieuwe schooljaar begint, lekker in haar “nieuwe” kamer slapen.

Till next time.

Liefs, Reena

#ad