Je bekijkt nu De TV vervangen voor The Freestyle 2nd Gen beamer

De TV vervangen voor The Freestyle 2nd Gen beamer

In december 2020 kocht ik een nieuwe Samsung Smart TV. Prima 50 inch model. Ik was tevreden tot vorig jaar zomer. Het beeldscherm begon te haperen en ging aan en uit. Ik had het opgelost met een hard reset. Helaas vlak voor de feestdagen had ik opnieuw hetzelfde probleem. Ik probeerde van alles uit, maar het beeldscherm bleef aan en uit gaan. Dus ik met de tv naar een tv repair centre. Want ik had geen garantie meer. Daar is het onderzocht en bleek het beeldscherm doorgebrand te zijn. Het had geen zin om het beeldscherm te vervangen, want de kosten zijn zo hoog dat je voor dat geld net zo goed een nieuwe tv kan aanschaffen.

The Freestyle 2nd Gen Beamer Samsung

Wat nu?

De kinderen hebben een tv op hun slaapkamer. Beiden kunnen niet zonder. Dus het was voor mij wel lekker rustig in de woonkamer hahaha. Ik kijk heel weinig tv. Sterker nog, we hebben sinds 2020 geen tv abonnement want we keken amper tv. We hebben verschillende streamingsdiensten en dat is voor ons prima. Ik vond het wel heel vervelend dat we ineens geen tv meer hadden in de woonkamer. Ik baalde ook dat de tv stuk ging zo vlak voor de feestdagen. Ik ging op internet oriënteren naar een nieuwe. 

Review The Freestyle 2nd Gen Beamer

Een beamer in plaats van een tv

In de zomer 2023 zijn de wanden in de woonkamer behandeld met renovlies. De wanden zijn nu mooi strak en wit (RAL9010)! Ik kwam toen op het idee om voor een beamer te kijken. Why not? De muur is breed genoeg. Het aanbod beamers is zo groot en ik heb alle tijd genomen om goed te oriënteren. Je hebt mini beamers die je kunt kopen bij AliExpress of Temu, maar het beeld valt echt tegen. Ondanks dat de Samsung tv stuk ging in korte tijd, ben ik nog steeds wel een Samsung fan. Ik las goede reviews over The Freestyle 2nd Gen van Samsung.

Review The Freestyle 2nd Gen Beamer
Review The Freestyle 2nd Gen Beamer

The Freestyle 2nd Gen

Goed, ik had tig reviews gelezen. Op YouTube en TikTok zocht ik filmpjes op over deze mini beamer en ik zag veel positieve reacties. Ik was zo goed als overtuigd, alleen de prijs hield me tegen. Hij was namelijk geprijsd voor €999,-. Dat zijn aardig wat centen voor een beamer. Maar een tv is net zo duur of duurder. Uiteraard zijn er ook goedkopere modellen. Ik moest er toch nog een paar dagen over nadenken. Gelukkig had ik dat gedaan, want ik zag dat het was afgeprijsd naar €749,-. Ik had het toen besteld en hij kwam vlak voor kerst binnen.

Inmiddels is hij afgeprijsd naar €739,95 bij bol.com.

Review The Freestyle 2nd Gen Beamer
Review The Freestyle 2nd Gen Beamer
Review The Freestyle 2nd Gen Beamer Samsung
Review The Freestyle 2nd Gen Beamer

Mijn review

Het aansluiten is supermakkelijk. Dankzij de ingebouwde Smart Hub heb je alle content (Netflix, Disney+ enz) binnen handbereik. Je moet wel een Samsung account hebben. Ik heb op mijn Samsung Galaxy S22 Ultra de Smart Things app staan en een Samsung account. Het synchroniseren was heel makkelijk. De beamer is verbonden aan de WiFi. Wanneer je de beamer opstart kom je in een startscherm net zoals op een tv. Ik was heel verbaasd over de kwaliteit van het beeld. Het is gewoon haarscherp! De kleuren zijn intens en komen uiteraard meer tot zijn recht als het donker is. Maar ook bij daglicht heb je prima beeld. Je kunt projecteren van 30 tot 100 inch!! Nou, we hebben wel een Pathe gevoel als we het instellen op 100 inch.

Het design is rond en compact. Hij staat bij ons achter de bank. 

Wat zo fijn is, is dat hij het beeld automatisch recht zet en scherp stelt. Ook heeft de beamer een ingebouwde speaker met 360° geluid. Het geluid is oké, maar niet wauw. Maar dankzij de bluetooth optie koppel je het aan je externe speaker of soundbar en geniet je van perfect geluid.

Het is zo vet om op een groot scherm te gamen of een film te kijken. Het is bizar dat een klein apparaat als deze, heel mooi beeld projecteert.

Mijn vader was ook helemaal onder de indruk en komt graag een keer langs om een voetbalwedstrijd te kijken. 

Wij zijn dik tevreden over de kwaliteit en blij met onze beamer. Ik mis absoluut geen tv in de woonkamer. Ik heb de beamer trouwens ook getest in mijn slaapkamer. Dat is ook zo chill.

Review The Freestyle 2nd Gen Beamer
Review The Freestyle 2nd Gen Beamer

Gamen op de beamer

Ik heb met de kinderen afgesproken dat de beamer alleen aan mag staan wanneer we samen een film kijken (en wanneer ik me-time nodig heb, kijk ik alleen film). Willen ze Netflixen of gamen, dan moeten ze naar hun slaapkamer. Er zijn uitzonderingen. Gianna mag een paar keer per week gamen en haar Nintendo Switch aansluiten op de beamer. Ze speelt graag FIFA 24, dat vind ik helemaal niet erg, want daardoor lijkt het alsof Virgil van Dijk in de woonkamer staat. Mario Kart spelen is nu ook veel leuker. Gamen op de beamer is wel een hele andere ervaring.

Trouwens, een concert kijken op 100 inch is genieten!!

Review The Freestyle 2nd Gen Beamer

Neem The Freestyle overal mee

Ja, je kunt de beamer overal meenemen maar daar heb je wel de battery base voor nodig. Deze batterij heeft een groot vermogen van 32.000 mAh/3,6 V. Dat betekent dat je maar liefst 3 uur lang kunt projecteren!

Op TikTok heb ik ook een video gedeeld waar ik beelden deel van de projector, klik hier

Natuurlijk heb je een groot wit doek nodig om te kunnen projecteren.

De battery base kost €149,-.

Zou jij je tv vervangen voor een beamer? Laat me weten in de comments.

Till next time.

Liefs, Reena

Dit artikel bevat affiliate.

Geef een reactie