Je bekijkt nu OKTOBER WOONMAAND 2020 – THUISKANTOOR

OKTOBER WOONMAAND 2020 – THUISKANTOOR

Inmiddels werk ik nu zeven maanden thuis. Ik zat eerst aan de eettafel te werken en soms ook op de bank met de laptop op mijn schoot. Het was beiden niet zo fijn.

De kleinste kamer in het huis was mijn werkkamer, maar die zat zo vol met spullen dat ik niet meer kon zien waar mijn bureau stond. Overal lagen dozen met spulletjes die ik krijg voor mijn werk als blogger. Eigenlijk was dit kamertje bedoeld als ruimte waar ik mijn eigen kleding maakte. Er stond een naaimachine, lockmachine en een kast vol met stoffen. Ik deed er niks meer mee en het was zo chaotisch geworden dat ik daar niet rustig achter mijn laptop kon kruipen om te werken.

Op zolder had ik een kamer voor mijn kleding, schoenen en accessoires. Ik had geen kledingkast, maar hing de kleding op aan kledingrekken. Ook had ik een stellingkast op de overloop waar kleding op lag en ik had twee ladekasten met kleding. Het was een tijdelijke oplossing, want ik wou een kast op maat om er een inloopkast te creëren. Zie hieronder de foto’s in de oude situatie.

Na een maand thuiswerken aan de eettafel had ik er genoeg van. Ik besloot om een kantoorruimte te creëren in de kamer waar mijn kleding eerst hing. De kleinste kamer wat eerst mijn werkkamer was, moest de inloopkast worden.

Veel nieuwe spulletjes had ik niet nodig. Ik had wel een nieuwe eettafel gekocht en mijn oude ging naar boven. Dat is wel een prima tafel die ik als werktafel kan gebruiken. Ook heb ik een nieuwe bureaustoel aangeschaft (bol.com).

De ladeblokken van Ikea zijn niet nieuw. Ik vind het superhandig. Voor mij is een printer in huis een echte must have. Echter de hebben de Samsung alles-in-1 printer en ik de laatste tijd ruzie omdat hij niet doet wat ik wil. Ik wil het ook nog niet vervangen omdat ik verwacht dat we er wel samen uitkomen.

Thuis hanteer ik ook de Clean Desk Policy. 

Ik hoop ooit weer kleding te kunnen maken. De afgelopen jaren heb ik er geen tijd voor gehad. Zoals je kunt zien heb ik de open kast (Ikea) gebruikt voor mijn stoffen, naaimachine, lockmachine en alle andere benodigdheden voor het maken van kleding. In de kast hield ik wat ruimte over en daar kon ik fotoalbums, DVD’s en boeken in kwijt.

Aan de andere kant van de kamer heb ik een bureau (Ikea) staan die eerst in mijn oude werkkamer stond. De hocker (Leenbakker) stond eerst in de woonkamer en die heeft hier een betere plekje gekregen. Ik vind het een handige plekje om me hier op te maken. Er komt genoeg licht binnen dankzij de grote ramen (dakkapel). De grammafoon speler heb ik gekregen van mijn vader en ik weet niet of hij hier blijft staan of een ander plekje krijgt in huis. Verder zie je een ringlamp staan die ik gebruik voor fotoshoots. Mijn statief staat in de hoek. Ik berg hier ook mijn fotocamera en alle benodigdheden voor mijn camera op. Aan dit bureau schiet ik regelmatig foto’s voor bijvoorbeeld beauty producten. Als je mij langer kent, weet je dat ik van planten hou. Deze plant stond eerst in de woonkamer vergezeld met andere planten. Nu staat hij er zo eenzaam, dus ga ik binnenkort een nieuwe plant kopen zodat hij niet zo alleen is. Wist je trouwens dat planten de productiviteit, creativiteit en concentratie verhogen?

Om ervoor te zorgen dat ik voldoende blijf drinken heb ik een drank dispenser gekocht. Zo hoef ik niet iedere keer naar beneden te lopen voor een glaasje water. De drank dispenser is van Action.

Voor een aangename geur en sfeer heb ik een kaars en geurstokjes op mijn bureau staan. De geurstokjes zijn van Kneipp uit de Goodbye Stress lijn. 

Ik ben een snoeperd en dol op chocola. Ik vind het dan ook heerlijk om tussen de Teams meetings te genieten van een Toblerone (of Chokotoff die inmiddels al op is).

Mijn handen verzorg ik deze tijden extra met handcrème, ook van Kneipp. 

Naast mijn Samsung Galaxy Note 10 Plus gebruik ik ook de BlackBerry Key 2 LE.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te nemen in mijn home office. Werk jij vanuit huis? Zo ja, hoe heb jij het ingericht?

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie