Je bekijkt nu CREATING A HOME YOGA SPACE

CREATING A HOME YOGA SPACE

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lifestyle

In mijn vorige blog post had ik het over mijn doelstellingen voor 2021. O.a. minimaliseren, oftewel minder spullen in huis en meer gaan focussen op yoga en mediteren.

Vorig jaar tijdens de eerste lockdown, had ik een werkruimte/home office gecreëerd en de oude werk/hobbykamer werd een inloopkast.

Op de overloop, op zolder lagen heel veel spullen. Vooral kleding en schoenen die ik geen plekje kon geven in de inloopkast. Ook lagen er dozen vol met verzorgingsproducten, make-up en andere spullen die ik opgestuurd krijg voor mijn werk als blogger. Ik heb een grote schoonmaak gehouden. De kleding en schoenen heb ik gedoneerd en weggegeven. De overige spullen heb ik gesorteerd en opgeborgen. De lege dozen zitten in de papiercontainer. En toen had ik ineens een lege opgeruimde overloop. 

Gianna zag het resultaat en zei; mama, we kunnen hier een TV plaatsen en dan kan ik gamen.  Dan heb ik mijn eigen gameruimte. Ik zei; lieverd, dat gaan we niet doen. Mama heeft een ander plan.

Ik heb namelijk als doelstelling om dit jaar te werken aan mezelf, minimaal drie keer in de week yoga te doen en me meer te gaan focussen op meditatie / mindfulness. De overloop is perfect daarvoor.

Ik heb geen geld geïnvesteerd om deze ruimte in te richten. Alles wat er ligt had ik al in huis. Veel heb je ook niet nodig om een knus hoekje in te richten. Kaarsen, kussens, boeken, tapijtje, yogamat, een plantje en klaar. Misschien hang ik nog iets aan de muur, want die is nu kaal. 

Ik heb foto’s overdag en in de avond gemaakt. Het ziet er beiden zo leuk uit. Ik wil in de ochtend yoga doen en in de avond mediteren. Lekker met een leeg hoofd gaan slapen. Ik ben er nog geen pro in. Het is best moeilijk om gedachtes los te laten en te focussen op alleen je ademhaling. Ik dwaal nog regelmatig af. Maar het is een kwestie van oefenen, doorzetten en blijven doen.

Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik ook besloten om het nieuws minimaal te te volgen. Liefst helemaal niet. Het nieuws is dagelijks gevuld met negativiteit en juist dat wil ik op afstand houden. Ik wil alleen nog maar positieve energie.

Wil jij ook negativiteit loslaten en focussen op jezelf, dan heb ik een nog een aanrader voor je. De boeken The Secret, The Power en The Magic leert je alles over de wet van de aantrekkingskracht. Hou je niet zo van lezen, dan kun je The Secret ook vinden op Netflix. Ik heb het boek meerdere malen gelezen en ook de documentaire gezien. 

Ik draag hier een setje van Chiquelle. Het zit heerlijk en ik vind het zo fijn dat het seamless is. De stof bestaat uit Polyamide, Polyester en Elastane en is 100% vegan. Ga je shoppen bij Chiquelle, dan heb ik nog een kortingscode voor je. Met code “REENA25” krijg je 25% korting (niet geldig op sale & beauty). #ad

Om af te sluiten heb ik nog een andere kijktip voor je. Sinds kort staat “Headspace; Guide to Meditation op Netflix. Seizoen 1 bestaat uit acht afleveringen en elke aflevering duurt +/- 20 minuten. Ik ben erg positief hierover.

Heb jij ervaring met mediteren?

Till next time.

Liefs, Reena