Je bekijkt nu Comic Film & Manga Fest 2024

Comic Film & Manga Fest 2024

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lifestyle

Zaterdag 23 en zondag 24 maart stond Rotterdam Ahoy helemaal in het teken van comics, cosplay en manga tijdens het Comic Film & Manga Fest. Het was een groots spektakel met nationale en internationale sterren van films en tv series. Ik was uitgenodigd voor een presstour en ik heb Cassady McClincy, bekend van haar rol als Lydia in The Walking Dead, mogen interviewen.

Comic Film & Manga Fest

Wat was er te doen op het event?

Ik was niet eerder op een comic festival geweest. Mijn dochter is fan van Marvel en DC, dus nam ik haar ook gezellig mee. 

We keken onze ogen uit en genoten van de cosplayers in hun mooie kostuums. Natuurlijk was er een mogelijkheid voor een meet en greet met je favoriete ster. Je kon op de foto gaan tijdens de officiële fotosessie en je kon selfies maken met hen.

Uiteraard kon je winkelen en verdwalen tussen de merchandise, beeldjes, funko pops, speelgoed, posters, films, boeken en stripboeken. Gianna heeft een funko pop gescoord die je niet zo gauw in een winkel kan kopen. 

Er was een aparte ruimte voor cosplay. Hier vond de cosplay-parade plaats waar iedereen zijn geweldige kostuum kon presenteren. Ook was er een cosplay contest.

In de Manga en Anime ruimte kon je je favoriete cosplayers ontmoeten, Aziatisch eten en shoppen.

Comic Film & Manga Fest
Once Upon a Time
Comic Film & Manga Fest
Ghostbusters

Nationale en Internationale sterren

Fans van The Walking Dead, Vikings, The 100, Once Upon a Time, Harry Potter, One Piece en Sons of Anarchy konden hun favoriete ster ontmoeten. Ik noem er een aantal op: Kim Coates, Jeff Ward, Tom Felton, Rebecca Mader, Jefferson Hall en nog vele anderen.

De legendarische acteur Cristopher Lloyd, bekend van Back to the Future was ook aanwezig en de echte DeLorean was te bewonderen. 

Comic Film & Manga Fest
DeLorean - Back to the Future

Naast de sterren waren er ook striptekenaars aanwezig. Wie kent de strip Sjors en Sjimmie nog? Deze strip is getekend door Robert van der Kroft. Verder kon je Boy Akkerman, Marcel Ruijters, Romano Molenaar, Sabrina Kooijmans en nog anderen ontmoeten. Je kon iets laten signeren of zelfs iets laten tekenen voor jou!

Comic Film & Manga Fest
Vecna - Stranger Things
Comic Film & Manga Fest
Acteur Jeff Ward

Interview met Cassady McClincy

Ik ben een The Walking Dead fan en heb alle seizoenen gekeken en volg op dit moment ook de spin offs. Het was dan ook een eer om Cassady McClincy te mogen interviewen. Zij speelde vanaf seizoen 9 tot seizoen 11 (tevens het laatste seizoen) de rol van Lydia. Cassady is nog maar 23 jaar oud, maar acteert al vanaf haar negende. Ze heeft al aardig wat rollen gehad in films en series.

The Walking Dead begon in 2010 en werd een wereldhit. Met seizoen 5 behaalde de serie zijn hoogste piek met maar liefst 17,3 miljoen kijkers. Seizoen 11 was het laatste seizoen en de finale was op 20 november 2022. Daarna volgden een aantal spin offs en op het moment van schrijven is de spin off ‘The Ones Who Live’ te volgen waar Rick en Michone elkaar terugvinden. Voor de trouwe fans is dit een moment waar we heel lang naar hebben uitgekeken.

Omdat de spin offs nog lopen is The Walking Dead nog zeker wel relevant. Daarom vond ik het leuk om Cassady een aantal vragen te stellen over haar rol als Lydia. Wellicht krijgt ze nog een rol in één van de spin offs. 

Comic Film & Manga Fest
Intervuiew met Cassady McClincy

Als de show helemaal opnieuw zou beginnen, welke rol anders dan Lydia had je willen spelen?

Cassady: Ik vind de karakter van Danai heel gaaf want ze is een echte bad ass, maar ik zou het ook tof vinden om als Daryl een motor te kunnen rijden. Ja, de stoere rollen vind ik wel heel leuk. In de toekomst zie ik een soortgelijke rol als die van Carol (gespeeld door Melissa McBride) wel zitten.

Vanaf het moment dat we kennis maken met Lydia, heeft ze al veel meegemaakt. Vanaf seizoen 9 tot 11 zien we dat Lydia nog veel meer doormaakt in haar leven. Wat heb je geleerd van je karakter?

Cassady: Veerkrachtigheid! Ze heeft veel slechte dingen meegemaakt en ziet mensen de donkere kant kiezen, zoals haar moeder Alpha. Lydia krijgt veel over haar heen, maar door dicht bij haar zelf te blijven en zich aan te sluiten bij de community van Alexandria (iets wat ze niet eerder had gezien) kon ze overeind blijven staan. Toen ik voor het eerst startte met de show kreeg ik thuisonderwijs. De crew en cast van de show werden mijn community. Tot de dag van vandaag zijn dit nog steeds mijn mensen, zelfs nu de show al twee jaar is gestopt. 

Als de zombie apocalypse zou ophouden, welke rol zou je Lydia zien willen doen?

Cassady: Ik denk dat ze wel een kunstenares zou zijn. Misschien zou ze beeldwerken maken of sieraden. Ik herinner me dat ze een keer een jojo vond en ze staarde  naar het draad. Ze had een Hilltop munt gekregen van Henry. Van de draad en het muntje maakte ze een ketting. Lydia zou een creatieve kant kiezen. 

Ik herinner me de scene waar Lydia haar arm verliest nog heel goed. De emoties in het acteerwerk was fenomenaal! Is er een scene of aflevering die je moeilijk vond om te spelen?

Cassady: De scene waar mijn arm eraf werd gehakt hebben we drie keer apart moeten opnemen. Dit werd namelijk opgenomen tijdens Covid. Iemand was positief getest dus moesten we allemaal afsluiten toen we bezig waren met deze scene. We hebben dit daarna nog twee keer over moeten doen. Dit waren lange dagen en het was best vermoeiend om dit keer op keer opnieuw te doen. Maar ik ben dankbaar voor deze ervaring, want het gaf mij een goed gevoel dat ik goed bezig was en hard werkte. Voor de scene met Negan (acteur Jeffrey Dean Morgan) waar Lydia emotioneel instortte, heb ik veel druk op mezelf uitgeoefend om dit zo goed te kunnen doen.

Tot slot, de laatste vraag. Zijn er eventuele aankomende projecten waar we naar uit kunnen kijken?

Cassady: Het enige waar ik tot nu toe aan gewerkt heb sinds The Walking Dead is een onafhankelijke film. We hebben dit in oktober 2022 opgenomen. Het gaat over een meisje dat wordt betrapt met pillen. De politie maakt haar tot een vertrouwelijke informant. Het is een interessant verhaal en ik ben erg enthousiast om dit met iedereen te delen. Er is vandaag een screening in Los Angeles, maar daar kon ik niet bij zijn vanwege het Comic Film & Manga Fest. 

Comic Film & Manga Fest 2024

Het Comic Film & Manga Fest is er volgend jaar weer. Er staat ook al een datum vast, namelijk 15 en 16 maart 2025 in Rotterdam Ahoy. Kat Graham (van o.a. Vampire Diaries) is bevestigd!! Kaartjes zijn al te koop en kinderen tot 11 jaar hebben gratis toegang.

Ik ben er volgend jaar weer bij!

Liefs,

Reena