Je bekijkt nu Why I Became a Vegetarian

Why I Became a Vegetarian

Als kind vond ik kip, varkensvlees en vis wel lekker. Ik at het graag…….tot ik 10 jaar was en op vakantie ging naar mijn oma in Suriname (Zuid Amerika).

Zij had kippen en eenden achter het huis. Ik dacht dat het gewoon een mini boerderij was. Ze liepen soms ook vrij rond. Ik vond het wel gezellig om ze om me heen te hebben en gaf ze ook voer. Op een dag zag ik hoe mijn oom een kip beetpakte. Hij had een grote kapmes in zijn andere hand. Ik zag alles gebeuren en kreeg tranen. Ik snapte het niet. Ik dacht wat gebeurt er nou. Ik rende naar mijn moeder om te vertellen wat mijn oom had gedaan. Ze zei, dat we later op de dag die kip zouden eten. Ik was in shock en ik zei dat ik die kip niet zou eten!! Pas toen besefte ik eigenlijk wat ik at. Ik at dieren en vond het ineens vies, maar vooral heel zielig.

Na de vakantie zei ik tegen mijn ouders dat ik een vegetariër wilde worden. Geen sprake van, zeiden mijn ouders. Je hebt het nodig, het zit vol met bouwstoffen die goed voor je zijn en nog meer bla bla bla onzin. Zij hebben mij daarna twee jaar gedwongen om vis, vlees en kip te blijven eten. Ik at het met tegenzin. Toen ik twaalf jaar was mocht ik van mijn ouders vegetariër worden, eindelijk….ik was opgelucht.

Ik ben inmiddels 24 jaar een gelukkige vegetariër. Ik eet geen vlees, gevogelte of vis. Ook geen gekookte of gebakken ei. Dat heb ik nooit lekker gevonden, maar eet wel producten waar ei in verwerkt zit. Een aantal jaar geleden heb ik geprobeerd te leven als veganist. Maar oei….dat was wel heel moeilijk. Ik wou niet te streng zijn voor mezelf dus ben een vegetariër gebleven.

Mijn dochters eten wel kip en vis. Ze vinden het lekker en ik zal hun nooit dwingen om ook een vegetariër te worden.

In de jaren ’90 had je naast de tofu, tempeh en soja bonen geen andere vleesvervangers. Tegenwoordig zijn er onwijs veel vegetarische producten.

Hier onder een aantal producten die ik lekker vind.

Boterhamworst
De Vegetarische Slager

 

Vegetarische kipstukjes
De Vegetarische Slager

 

Roomboter Bladerdeeg Saucijzenbroodjes
De Vegetarische Slager

 

Gegrilde Stukjes
Tivall

 

Braadworst
Tivall

Er zijn nog veel meer lekkere vleesvervangers. Ik koop de producten van De Vegetarisch Slager, Tivall, Vivera en Quorn. Vegetarisch eten is echt niet saai en smaakloos. Gewoon goed kruiden.

Eet jij wel eens vleesvervangers? Zo ja, waarom?

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie