Je bekijkt nu SURINAME 2020

SURINAME 2020

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Travel
  • Bericht reacties:0 Reacties

In januari’20 was ik tien dagen in Suriname. Helaas niet om vakantie te vieren. Mijn oma kwam vrij plotseling te overlijden en ik wou graag de afscheid bijwonen.

Bij mijn oma thuis.

Na tien jaar was ik weer terug in het land waar mijn ouders zijn geboren. Zo vaak ben ik niet in Suriname geweest, 1982, 1991, 2004, 2010 en 2020. Om heel eerlijk te zijn had ik ook niet zoveel met Suriname. Ik kwam er alleen voor mijn familie die ik daar heb wonen.

Maar dit keer was het toch anders. De eerste 5 dagen heb ik doorgebracht in Nickerie, waar mijn oma woonde. Ondanks dat we allemaal heel emotioneel waren, kon ik ook wel genieten. Genieten van de rust en natuur. Ineens zag ik hoe mooi Suriname is. Zo simpel, zo relax en tropische temperaturen doen het altijd goed bij mij. De laatste vijf dagen heb ik in Paramaribo doorgebracht, waar ik het ook wel naar m’n zin had. Het is daar weer erg druk, maar wel gezellig om te stappen of een drankje te doen. Ik heb voorgenomen om vaker naar Suriname te gaan, juist omdat ik me daar thuis voel (vroeger niet, nu wel).

Waar je mij kan vinden in Suriname, is op de markt. Ik kan zo genieten van Surinaamse groenten en fruit.

Op de markt in Nieuw Nickerie had ik een jackfruit gescoord. Mijn lievelingsfruit. Ik kan dit de hele dag door eten.

Wat ik ook superlekker vind is broodvrucht (breadfruit). Ik snijd dit in dunne plakjes en bak dit samen met knoflook, ui en peper. Zo lekker!!

Als je in Nieuw Nickerie bent en je hebt trek in vegetarische broodjes/snacks, ga dan langs Sattvika. Je vind hier heerlijke belegde broodjes en snacks. Alles is vegetarisch.

Een ijskoude markoesa sapje.

Om een hoge telefoonrekening te voorkomen, had ik een prepaid simkaart van Telesur. Ik kocht een databundel van 2,5 GB en dat was voldoende voor mijn verblijf. Ik was 90 SRD kwijt, omgerekend +/- €10,00

Ik had een heerlijke versnapering ontdekt, namelijk Tesa Fesa HOT. Dit zijn cheese balls, maar omg, zo hot. Je moet ervan houden. Je mag weten dat ik tien zakken had gekocht wat meeging naar Nederland.

Ik was niet van plan om een aluminium pan te kopen. Maar toen ik hier langs reed besloot ik er toch één aan te schaffen. Onmisbaar in de Surinaamse keuken!

Een gezellige middag shoppen doe je bij Hermitage Mall. Je vind hier verschillende mode boetiekjes, fastfood restaurants en schoenenzaken.

In Paramaribo zit er ook een vestiging van MANGO.

Bij de Fernandes bakker koop je niet alleen verse warme broodjes, maar ook ijs en Tesa Fesa snacks.

Onlangs was de re-opening van Grand Café Friends in Paramaribo. Mijn oom runt de zaak en je kunt hier niet alleen een drankje doen, maar je kunt hier ook terecht voor heerlijke oso-njang (huis eten).

Grand Café Friendz is gevestigd aan de Eddy Brumastraat 102 in Paramaribo.

Palmentuin – Paramaribo

De next time neem ik mijn kinderen mee naar Suriname en wil ik meer zien van het land. Ik wil het binnenland in en reuze schildpadden en flamingo’s spotten.

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie