Je bekijkt nu I Love Houndstooth

I Love Houndstooth

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Fashion
 • Bericht reacties:2 reacties

Wie mij goed kent weet dat Houndstooth mijn favoriete textielpatroon is.

Houndstooth (Engels) wordt ook wel Pied-de-Poule (Frans) genoemd.

Als jong meisje was ik helemaal weg van dit klassieke patroon. In mijn tijd zag je dit niet echt voorbij komen in kinderkleding. Ik kocht mijn eerste items toen ik 17 was. Dit was een wollen sjaal met een bijpassende wollen hoed.

Houndstooth verscheen in de jaren 1800 in de Schotse Laaglanden. Het patroon werd oorspronkelijk gebruikt in geweven wol, maar tegenwoordig wordt dit in allerlei soorten materialen gebruikt. Er zijn grote en kleine prints. De meest voorkomende kleur variant is zwart-wit.

In 1959 begon de Franse Haute Couture ontwerper Christian Dior het patroon over te nemen in zijn ontwerpen. Ook modehuis Chanel nam het patroon over.

Houndstooth is tijdloos. Naar mijn mening is de print voor elke vrouw en man die stijlvol gekleed wilt zijn en niet alleen voor oude dames die rond lopen in een tweed mantelpakje van Chanel.

Een zangeres, ontwerpster en stijlicoon die wist hoe je Houndstooth moest dragen is voor mij Gwen Stefani. Zij wist dit altijd mooi te combineren met haar blonde haar en fel rode lippen.

Mijn OOTD is een vintage stijl rok. Dit heeft een grote print.

Till next time.

Liefs, Reena

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ranoe Srigopal

  Super leuk Reena
  Inderdaad stijlvol en tijdloos
  Love it

 2. Ranoe

  Super Reena, inderdaad stijfvol en tijdloos

Geef een reactie