Je bekijkt nu HOW DO I TAKE PHOTO’S OF MYSELF

HOW DO I TAKE PHOTO’S OF MYSELF

Als blogger maak ik dagelijks foto’s. Dit zijn o.a. foto’s van producten, die maak ik thuis. Belangrijk punt is dat de belichting goed is en ik let op de kleinste details om ervoor te zorgen dat het product goed in beeld komt.

Maar ik maak ook foto’s van outfits. Deze worden genomen door mijn zusje of nichtje. Een enkele keer helpt mijn dochter Dahlia met het maken van foto’s. Echter heb ik niet elke dag iemand die tijd heeft om foto’s van mij te nemen.Dus sinds kort heb ik daar een andere oplossing voor. Het begon eigenlijk toen ik in februari’18 naar New York ging voor de New York Fashion Week. Omdat ik alleen was, moest ik een manier vinden om toch leuke foto’s te schieten van mezelf. Dan heb ik het niet over selfies. Ik ben niet zo fan van selfies en als blogger vind ik dat echt niet cool.

Ik besloot mijn statief mee te nemen naar New York. Om het uit te proberen. Ik moet zeggen dat de foto’s er best oké uit zien, voor zo een eerste keer. Het ziet er wel uit alsof iemand de foto’s heeft gemaakt. Niemand die mij raar aankeek, want in New York kan alles, mensen staren niet en laten je gewoon je gang gaan.

Hier een aantal foto’s die ik zelf gemaakt heb in New York.

Herald Square
Times Square
Hotel Row NYC, room view

Hoe ik dat precies doe, zal ik je kort uitleggen. Ik zet mijn camera (Sony A6000) op een statief. Ik bepaal waar ik wil zitten of staan. Ik maak een paar proef foto’s door te kijken of ik iets moet aanpassen in de instellingen, denk aan diafragma, ISO en sluitertijd. Ik verbind mijn smartphone met de camera, waardoor ik met mijn smartphone de camera kan bedienen. Ideaal! Ik ga terug naar de plek waar ik wil staan of zitten en kijk op mijn smartphone of ik goed in beeld ben, want op dat moment is de smartphone mijn display waar ik mezelf kan zien. Op mijn telefoon kan ik eventueel nog de belichting aanpassen en in- of uitzoomen. Vervolgens druk ik op de ontspanknop (via de smartphone). Binnen twee seconden wordt de foto gemaakt. Dit herhaal ik wel 20 keer! Zodat ik zeker weet dat er minimaal één goede foto tussen zit.

Wat ik al eerder schreef is dat ik niet elke dag iemand heb om foto’s van mij te nemen. Maar ik wil wel elke dag minimaal één foto posten op Instagram. Dus toen ik niemand had die foto’s kon maken, besloot ik op een zonnige dag naar Scheveningen te rijden. Dit was de tweede keer dat ik in het openbaar foto’s ging maken van mezelf. Mijn camera, smartphone en statief waren mijn maatjes voor deze middag.

Zie hieronder hoe de foto’s zijn geworden.

Ik was niet helemaal tevreden over deze shoot, maar ik vind het niet slecht. Tijdens deze shoot (Scheveningen) werd ik wel raar aangekeken, mensen bleven stil staan, of lopen door om vervolgens vijf keer om te kijken wat ik nou aan het doen ben. Maar ik hou me niet bezig met alle andere dingen om me heen. Ik ben gefocust, want ik moet foto’s hebben.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze blogpost te lezen. Laat weten wat jij van de foto’s vind. Ik ben wel erg benieuwd.

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie