Je bekijkt nu ATOPISCH ECZEEM – LA ROCHE-POSAY

ATOPISCH ECZEEM – LA ROCHE-POSAY

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Skincare

Atopisch eczeem.

Eerst zal ik kort uitleggen wat het is. Het is een chronische ontstekingsziekte van de huid. Het is één van de vele vormen van eczeem, wat niet besmettelijk is. Wel wordt de aanleg voor atopisch eczeem erfelijk overgdragen.

Er kan o.a. roodheid en schilfering ontstaan. De huid is heel droog en het jeukt.

Gianna heeft atopisch eczeem sinds haar tweede jaar. Ze is nu 7. Het begon eerst onder haar kin. Daarna had ze een aantal jaren eczeem in de knieholtes. Nu zit het voornamelijk aan de binnenkant van de ellebogen en op de bovenarm. 

Ze heeft er enorm last van gehad. Het jeukte zo erg dat ze onrustig sliep. Ook op school was ze onrustig omdat ze vaak moest krabben. Via de huisarts kregen we vaseline en hormoonzalf. De vaseline was wel oké tegen de droge huid maar hielp niet tegen de jeuk. De hormoonzalf mocht ze maar twee weken gebruiken met daarna een rustpauze van paar dagen. Het hielp wel goed tegen de eczeem, echter bij langdurig gebruik kan het de huid dun maken. 

In oktober 2019 was ik uitgenodigd voor een persevent van La Roche-Posay, Een bekend merk die verkocht wordt in apotheken. Ik had nooit eerder iets gebruikt van dit merk. De lijn “LIPIKAR” werd onder de aandacht gebracht. Dit is een lijn speciaal voor voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem. Geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. Het verzorgt, verzacht en voed de huid en verminderd jeuk.

Ik was nogal sceptisch, maar ik gaf het een kans.

De volgende drie producten gebruikt Gianna sindsdien:

  • LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ Reinigende olie voor onder de douche, tegen droge huid en jeuk.
  • LIPIKAR BALSEM AP+M Hydrateert en verzacht de droge tot zeer droge huid. Verminderd jeuk.
  • LIPIKAR STICK AP+ Verminderd de behoefte om te krabben en kan zo vaak als nodig gebruikt worden.

Atopisch eczeem
Atopisch eczeem
Atopisch eczeem

Het resultaat.

Nu vraag je je af of het werkt. Na een maand zag ik het verschil. De huid herstelt, is niet meer droog en de jeuk neemt af. Vooral de stick is een uitkomst tegen de jeuk!  Ze slaapt s’nachts goed door en dat is echt een opluchting. Niet alleen voor haar, maar ook voor mij. Na drie maanden waren de eczeem plekken in de knieholtes verdwenen. Daar is smeren tot op heden niet meer nodig. Wel heeft ze nog plekjes op de bovenarm die komen en gaan. Ik ben erg tevreden en positief over deze producten. Omdat atopisch eczeem niet te genezen is en er een terugval mogelijk is, blijven wij deze producten gebruiken.  

Hieronder een before en after foto. De eerste is van oktober 2019, vlak voordat we startte met de producten van La Roche-Posay. Er waren periodes dat het slechter eruit zag. De tweede foto is hoe het er nu uitziet. 

Atopisch eczeem
Atopisch eczeem

Heeft jouw kindje ook atopisch eczeem? Zo ja, welke producten gebruik je?

Till next time.

Liefs, Reena