Je bekijkt nu Instagrammable places in Paris

Instagrammable places in Paris

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Travel
  • Bericht reacties:1 reactie

Kijk jij ook naar de hitserie Emily in Paris op Netflix? Ik ben blijven hangen ergens halverwege seizoen 1. In de serie zie je heel veel hotspots die populair zijn of juist populair zijn geworden. In september 2022 was ik een paar dagen in Parijs en het draaide vooral om heel veel content maken en het bijwonen van de Balmain show. Vooraf had ik een lijstje gemaakt waar ik wou shooten met passende outfits.

Dus ga je naar Parijs en wil je mooie instagrammable foto’s maken, lees dan verder.

Eiffeltoren

Laten we eerst beginnen met de bekendste hotspot, de Eiffeltoren. Er zijn zoveel plekken waar je kunt fotograferen met dit iconisch monument op de achtergrond. 

Wil je dichtbij de Eiffeltoren staan, doe dan eens gek. Op de hoofdweg (Pont d’léna) is er tweerichtingsverkeer die gescheiden is door een middenstreep op de weg. 

Ik wou perse midden op de weg staan om foto’s te nemen. Geloof me, je staat daar echt niet alleen. Het kan zelfs zo druk zijn, dat er een rij mensen staan op de middenstreep. Doe wel voorzichtig met oversteken en blijf alert. 

Ik heb hier overdag en in de avond foto’s genomen. Zoals je ziet komt de Eiffeltoren er niet helemaal op. Ik sta dan ook dichtbij de stoplichten en dit was een bewuste keuze, omdat ik dan geen mensen op de achtergrond heb. Ga je wat verder weg staan op deze weg, dan heb je gegarandeerd figuranten op je foto’s, die net als jij een foto willen maken.

eiffeltower photo hotspot Paris

Vind je het daar te druk of onveilig, dan kan je ook wat verder weg staan waar je de Eiffeltoren wel helemaal op de foto krijgt.

Wanneer je over de brug loopt (langs de Seine) kom je uit op Av de New York. Ook een hele mooie spot, waar je rustig kunt shooten en je geen andere mensen op je foto hebt staan.

eiffeltower photo hotspot Paris

Rue de L’Université

Een andere populaire fotospot is een smal straatje dichtbij de Eiffeltoren, Rue de L’Université. Het is hier altijd superdruk met toeristen. Maar wil jij de straat voor jezelf alleen, dan moet je vroeg opstaan. In september was het 07.30 uur al licht buiten. Dus stond ik daar ook om 07.30 uur. 


Rue de L'Université foto hotspot Paris

La Maison Rose

Voor alle pink liefhebbers is dit een droom spot. La Maison Rose is een restaurant, aan de 2 Rue de l’Abreuvoi. Echt een heel leuk straatje. Het is op een loopafstand van Sacré Coeur. Ook hier ben je niet de enige die wilt shooten. Ik was hier rond een uur of 17.00 uur en het was bewolkt. Omdat het tegen het eind van de middag was, was het ook niet heel druk. 

La Maison Rose photo hotspot Paris
La Maison Rose photo hotspot Paris

Le Consulat

Dit restaurantje is zo instagrammable. Het zit in de buurt Montmarte, ook op loopafstand van Sacré Coeur en dichtbij La Maison Rose. Het heeft een klassieke uitstraling en geeft mij het gevoel terug in de tijd te gaan.  Het adres is: 18 Rue Norvins.

Le Consulat photo hotspot Paris
Le Consulat photo hotspot Paris

Sacré-Cœur

Bij de bekende basiliek in Parijs in Montmarte staat aan de voet van Sacré-Cœur een carrousel. Het kan hier vol staan met toeristen en verkopers van souveniers. Gelukkig was het vrij rustig toen ik daar was. Ik vind het een prachtige locatie voor dreamy foto’s.

Le Recrutement café

Dit is een gezellige brasserie waar je zowel buiten als binnen kan eten. Met mooi weer zijn de buiten zitplaatsen gauw bezet. Met een beetje geluk scoor jij een tafeltje buiten en heb je de Eiffeltoren op de achtergrond. Het adres is 36 Bd de la Tour-Maubourg.

Le Recrutement Café photo hotspot Paris
Le Recrutement Café photo hotspot Paris

L’Howea

Dit is misschien wel de meest bekende bloemist in Parijs waar men al te graag heen gaat om te shooten, vanwege de Eiffeloren op de achtergrond en de gebouwen met typische Franse balkons. Het adres is: 18 Av. Rapp

L'Howea photo hotspot Paris
L'Howea photo hotspot Paris

Louvre

Het is altijd megadruk bij het Louvre. Helemaal niet zo gek, want het is één van ’s werelds grootste musea. Wil je hier ongestoord foto’s maken zonder een mensemassa op de achtergrond, dan moet je hier vroeg zijn. Ik was hier ongeveer rond 08.00 uur. Als de zon opkomt dan heb je hier gegarandeerd mooie foto’s. Het adres: Rue de Rivoli

Louvre photo hotspot Paris
Louvre photo hotspot Paris

Le Café Marly

Niet te missen als je bij het Louvre bent. Een kopje koffie is vrij prijzig, maar goed. Het geeft je wel de ultieme Emily in Paris vibe. Adres: 93 Rue de Rivoli. Het is misschien wel even wachten tot je een plekje hebt aan de zijkant. Maar als je daar vroeg in de ochtend bent, moet dat wel goedkomen.

Le Café Marly photo hotspot Paris
Le Café Marly photo hotspot Paris

Palais-Royal

Het Palais-Royal is een paleis in het centrum van Parijs, vlak naast het Louvre. Je moet dit ongetwijfeld kennen, met zijn bekende zwart witte paaltjes. Super instagrammable. Maar ook hier moet je ervoor zorgen dat je er vroeg bij bent, want bijna elke toerist wilt hier wel foto’s schieten. Het adres: 8 Rue de Montpensier


Palais-Royal photo hotspot Paris

Pont Alexandre-III

Dit is een brug in beaux-arts-stijl, versierd met lantaarns, cherubijnen, nimfen en gevleugelde gouden paarden. Vanaf de Eiffeltoren wandel je hier in 20 minuten. Het adres: Pont Alexandre III.

Pont Alexandre III photo hotspot Paris
Pont Alexandre III photo hotspot Paris

Seine

Als je in Parijs bent, mag een foto bij de bekende Seine rivier zeker niet ontbreken. Deze foto heb ik genomen ter hoogte van de Eiffeltoren carrousel. 

Seine photo hotspot Paris

Hotel with a view

Wil je in Parijs overnachten en wakker worden met een view op de Eiffeltoren, klik dan hier.  Ik heb het mogen ervaren en vond het fantastisch. 

Hotel Eiffeltower View Paris

Er zijn nog veel meer mooie foto locaties, zoals bij Notre Dame en Arc de Triomphe. 

Ik hoop dat ik je leuke tips heb kunnen geven om te fotoshooten in Paris!

Till next time.

Liefs,

Reena

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tanuja

    Super mooie fotos, outfits en locaties!

Geef een reactie