Je bekijkt nu I tried SKIMS Shapewear

I tried SKIMS Shapewear

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Fashion

Op dinsdag 28 september was het zover; de lancering van SKIMS pop up store in het chique warenhuis ‘Galeries Lafayette Paris Haussman’.

Hoe leuk, ik was op dat moment voor een paar dagen in Parijs. Alleen kon ik er niet heen op de 28ste. Dus besloot ik mijn planning om te gooien. Ik zou de 29ste in de ochtend naar Louvre gaan, echter zou dat niet haalbaar zijn voor mij aangezien ik later die dag naar de Fashion Show van Balmain zou gaan. De Mona Lisa komt wel een andere keer, maar SKIMS moest ik scoren!

Kim Kardashian West

Deze dame heeft geen introductie nodig, toch? Maar ik geef alsnog een korte samenvatting:

 • Moeder van 4 kinderen
 • Reality Star
 • Heeft KKW beauty opgericht met een parfumlijn en make-up brand.
 • Heeft haar eigen app: Kim Kardashian Hollywood.
 • Wilt advocaat worden en studeert al enige tijd. Ze hoopt haar diploma in 2022 te behalen.
 • In 2019 heeft ze SKIMS geïntroduceerd met shape- en loungewear
 • Verder doet ze 1001 dingen daarnaast en was ze onlangs eenmalig de host van Saturday Night Live.

Ze is een echte businesswoman en haar merken brengen miljoenen dollars in het laatje. Met haar vele volgers op social media heeft ze eigenlijk geen marketing bureau nodig. Daarnaast heeft ze alle support van haar zusjes en moeder die haar brands ook nog eens promoten onder hun volgers. Het bereik is enorm en dat levert heel veel sales op. 

SKIMS pop-up store

Ik pakte heel vroeg de Uber om mij naar Lafayette te rijden. Daar aangekomen zag ik een enorme billboard hangen. Wow! De timing was perfect, omdat de lancering tijdens de Paris Fashion Week was. Daar heeft Kim heel goed over nagedacht.

SKIMS pop up store

De pop up store is op de begane grond. Ik was omringd met nude tinten, waar SKIMS om bekend is. Het was supermooi ingericht. 

SKIMS pop up store
SKIMS pop up store

Op de dag van de lancering was er aardig wat verkocht en sommige items waren uitverkocht. Ik wou graag een corrigerend broekje scoren. Gelukkig hadden ze het broekje nog wel in mijn maat, maar niet in de nude kleur die ik graag wou.

SKIMS pop up store
SKIMS pop up store

Het broekje is een maat S/M. Ik denk dat L te groot zou zijn voor mij dus het leek me verstandig om bij mijn eigen maat te blijven. Bij iedere aankoop kreeg je een SKIMS mondkapje en een doosje met nude kleurige macarons. Dat ging mee in een mooi tasje. Met een big smile ging ik weer terug naar het appartement.

SKIMS pop up store

Wat kost het?

Voor de SKIMS Sculpting Short Mid Thigh heb ik €40,00 betaalt. Hij is verkrijgbaar in verschillende tinten en maten. Eigenlijk vind ik het best prijzig voor een corrigerend broekje. Maar ik wou het perse proberen.

Wat ik nog even kwijt wil; iedereen is mooi zoals je bent. Ik was jarenlang onzeker over mijn lichaam en baalde van mijn buikje en slappe huid. Maar ik heb het op een gegeven moment geaccepteerd en schaamde me er niet meer voor. Ik heb immers twee kinderen op de wereld gezet, dus striae en een buikje hoort er gewoon bij. Tegenwoordig post ik ook foto’s op Instagram waar je mijn vetrolletjes ziet (voornamelijk op foto’s waar ik zit). Ik hoef echt niet af te vallen maar stevige billen en een strakkere buik zou ik wel graag willen. Echter doe ik er geen moeite voor hahaha. Als ik een strak jurkje draag vind ik het niet mooi staan, omdat mijn buik dan heel erg opvalt. Het lijkt dan alsof ik 3 maanden zwanger ben. Daarom draag ik wel eens dit soort broekjes.

Primark vs SKIMS

Ik heb ooit een corrigerend broekje gekocht bij Primark en die was nog geen €10,00. Ik was en ben er nog steeds tevreden over. Ik heb ook niks anders van een ander merk dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.

Materiaal Primark: het is een zachte gladde stof en is seamless. Heeft geen grip band en zakt wel omlaag als je het lang draagt. Is niet gemaakt van spandex.

Materiaal SKIMS: Is wel een dikkere stof maar ook seamless. Voordeel is dat het aan de bovenkant een siliconen waist grip band heeft waardoor het niet afglijd van je lichaam. Het bevat 78% nylon en 22% spandex.

Draagcomfort Primark: Zit fijn en kan ik wel een hele dag dragen. Heeft bewegingsvrijheid en na het eten heb ik niet het gevoel dat ik ga ontploffen. Maakt de billen wel platter.

Draagcomfort SKIMS: Dit kan ik niet dragen wanneer ik naar een all-you-can-eat restaurant ga. Ik zou het een paar uur kunnen dragen, maar niet de hele dag. Het geeft weinig bewegingsvrijheid. Ik weet dat ik de juiste maat heb, maar het zit toch strak, ik denk dat dat ook te maken heeft omdat het materiaal deels van spandex is. Bij de billen is het stofje doorzichtig en komt je natuurlijke vorm meer tot zijn recht.

Het resultaat

Ik heb 3 foto’s gemaakt.

 • zonder ondergoed
 • met Primark broekje aan
 • met SKIMS broekje aan
SKIMS review
SKIMS
Zonder ondergoed
SKIMS
Primark
SKIMS
SKIMS
SKIMS
SKIMS

Ik hoop dat jullie het verschil goed kunnen zien. SKIMS maakt mijn buik iets platter dan Primark. Daarnaast komen mijn rondingen (billen) meer tot zijn recht met SKIMS. Ik was vergeten een foto te maken van de voorkant. Met SKIMS heb ik een zandloper figuur en met Primark veel minder.

Ik ben tevreden over het resultaat, alleen zou ik dit niet urenlang kunnen dragen. Of misschien had ik toch een maatje L moeten nemen.

Ik blijf erbij dat ik €40,00 veel geld vind voor zo een broekje. Tussen de €20,00 a €25,00 vind ik zelf wel een mooie prijs. Maandag 25 oktober is bekend gemaakt dat Kim een unieke samenwerking heeft met FENDI. Namelijk FENDI x SKIMS. Het ziet er allemaal heel mooi uit maar ik ben bang dat er ook een pittig prijskaartje aan hangt. Ben je benieuwd? Vanaf 9 november is de limited edition collectie te koop op www.fendiskims.com.

Draag jij corrigerende ondergoed? Zo ja, over welk merk ben jij heel tevreden?

Till next time.

Liefs, Reena