Je bekijkt nu BUDGET BALCONY MAKEOVER

BUDGET BALCONY MAKEOVER

De echte zonnige en warme dagen liggen alweer achter ons. We zijn niet op vakantie geweest en hebben de zomermaanden voornamelijk thuis doorgebracht. Ik heb wat dingen veranderd in huis. Zo is mijn hobbykamer een inloopkast geworden en de kamer waar ik mijn kleding had hangen is nu mijn werkkamer. De achtertuin heeft een makeover gekregen. 

Er was 1 ruimte waar ik nooit naar had omgekeken en dat was het balkon die grenst aan Gianna’s slaapkamer. Het is een balkon van 2.50 x 1 meter en ik gebruikte het als opslag. Er lagen 2 grote vlonders en daarop een oude vieze grastapijt die nog van de vorige bewoner was (for your information…..ik woon hier nu 16 jaar). 

Ik wil minimaliseren en minder spullen in huis. Ik heb het balkon leeggehaald en veel spullen bij het grofvuil gezet. De vloer eruit gehaald en met een kleine budget heb ik het balkon een makeover gegeven. Zie hieronder de before foto.

 

Ik heb het muurtje wit geverfd met gevelverf van Hornbach. Een klein emmertje van 2,5 liter was ruim voldoende en ik hield nog wat over voor de schutting in de tuin. 

De vloer heb ik gelegd met de klik vlonders RUNNEN van Ikea. Ik had drie pakken nodig, 1 pak is voor een oppervlakte van 0,81 m². Het formaat per tegel is 30 x 30 cm.

De vlonders zijn heel makkelijk te leggen. Ik heb er bewust voor gekozen om het in de lengte te leggen zodat het wat groter oogt. De zijkant langs het muurtje, daar kon ik niet een hele tegel leggen. Een normaal mens zou het op maat snijden. Maar ik durfde het aan om het op maat te breken. Dat lukte gelukkig ook. De randen heb ik opgevuld met witte grindstenen.

Het is een kleine balkon dus veel spullen kon ik niet kwijt. De stellingkast is nieuw en heb ik gekocht bij Ikea. Ik wou wat plantjes maar wou er geen omkijken naar hebben. Dus koos ik voor kunstplanten. De grote plant is van Ikea en de cactus is van Action. De twee mini plantjes in de roze potjes zijn wel echt.Alle overige spulletjes had ik al en zijn niet nieuw.

Ik had nog een oude houten kratje liggen en die gebruik ik als voetenbankje / tafel. Dit is tijdelijk omdat ik geen leuke tafel kon vinden. De rotan vloerkleed is ook van Ikea. 

De heerlijke loungestoel is van JYSK. Die zijn er in verschillende kleuren maar ik vond geel het mooist. De kussen is van Action.

Om de kale muur op te fleuren heb ik gele bloempotten en kunstbloemen gekocht bij Action. De LED lichtjes zijn van Xenos.

 

Het is nu een knusse ruimte waar we kunnen chillen en Gianna lekker onderuit kan gamen. Het blijft er altijd droog door het afdakje. Nu de zomer tot zijn einde is gekomen zullen we er minder gebruik van maken. Maar wat ben ik blij dat ik eindelijk, na 16 jaar de balkon een makeover heb gegeven.

Ikea RUNNEN vlonder: €59,85

Hornbach Gevelverf: €19,95

Hornbach Grindstenen 25 kg: €7,50

Loungestoel JYSK: €40,00

Kussen Action: €4,99

LED verlcihting Xenos: €0,99

Gele bloempotten Action: €1,99

Kunstbloemen Action: €7,98

Kunst cactus Action: €4,99

Grote kunstplant Ikea: €49,95

Vloerkleed Ikea: €2,99

Stellingkast Ikea: €7,95

De totale kosten voor de makeover zijn €207,95.

In de avond is het een mooi plekje om te relaxen en mijn dag af te sluiten. 

Till next time.

Liefs, Reena

Geef een reactie